Υπέρ της διερεύνησης από τη Βουλή το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι

Υπέρ της διερεύνησης από τη Βουλή το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με διαφορετική επιχειρηματολογία, τόσο ως προς εκείνη της Ν.Δ. όσο και μεταξύ τους, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χ. Θεοχάρης, τάχθηκαν υπέρ της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, με αντικείμενο τη διερεύνηση όσων έγιναν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους.

Των σχετικών τοποθετήσεων ξεχώρισε εκείνη της κ. Φώφης Γεννηματά, η οποία –όπως και άλλα στελέχη του κόμματός της– επισήμαναν την ανάγκη διερεύνησης μιας μεγαλύτερης χρονικής περιόδου αναφορικά με τα αίτια της μεγάλης δημοσιονομικής κρίσης: «Η μεγαλύτερη κρίση μετά τη μεταπολίτευση ανακυκλώνεται. Πρέπει ο λαός να γνωρίζει όλα τα δεδομένα. Χωρίς συμψηφισμούς και συμβιβασμούς. Κάθε απόπειρα κουκουλώματος είναι βούτυρο στο ψωμί του λαϊκισμού και της Ακροδεξιάς» είπε η κ. Γεννηματά και συνέχισε: «Ολα στο φως. Γι’ αυτό ψηφίσαμε την πρόταση της κυβέρνησης για εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ. Και σήμερα γι’ αυτό ψηφίζουμε την πρόταση της Ν.Δ. για το τι συνέβη το καλοκαίρι του 2015. Για τους ίδιους λόγους ζητούμε να ψηφιστεί η πρότασή μας, που έχουμε καταθέσει από τον Δεκέμβριο, για εξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει όλη την περίοδο από το 2002 ώς σήμερα, προτάσσοντας βεβαίως την περίοδο Βαρουφάκη. Να μην αφήσουμε τον ελληνικό λαό θύμα παραπληροφόρησης και συνωμοσιολογίας. Για να κερδίσουμε τη χαμένη μας αξιοπιστία ως πολιτικό σύστημα. Να πείσουμε ότι έχουμε αλλάξει».

Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους, εκ μέρους του Ποταμιού ο κ. Ι. Φωτήλας υπογράμμισε: «Το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία ήταν καταστροφικές με την αποτυχημένη διαπραγμάτευση των κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη. Κύριοι της κυβέρνησης –και ειδικά ο κ. Τσίπρας– πρέπει να λογοδοτήσετε για το PLAN A που τελικά εφαρμόσατε και μας οδήγησε σε περιπέτειες. Τώρα είναι η ώρα των εξηγήσεων, που πρέπει να δώσετε στη Βουλή και τους πολίτες για όσα δεινά προκαλέσατε και για όσα δεινά συνεχίζετε να προκαλείτε στον ελληνικό λαό».

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοχάρης σε παρέμβασή του τόνισε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα: «Εκπλήσσομαι, όμως, που ακόμα και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει τις διαπραγματεύσεις ως πόλεμο. Εχοντας υπόψη πως οι πολίτες έχουν δικαίωμα να μάθουν τι συνέβαινε εν αγνοία τους όταν βάζατε σε κίνδυνο τη ζωή τους, την περιουσία τους και το μέλλον των παιδιών τους. Η Δημοκρατική Ευθύνη στηρίζει την πρόταση αν και δεν ελπίζουμε πως θα μπορέσει να φέρει αποτελέσματα δεδομένης της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή, αλλά είστε τόσο φοβισμένοι που ακόμη και την ελεγχόμενη εξεταστική τρέμετε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή