Γραμμή «φύγετε» από Μητσοτάκη στη Βουλή

Γραμμή «φύγετε» από Μητσοτάκη στη Βουλή

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «φύγετε» στην κυβέρνηση, τόσο για τη «ζημιά» που έχει προκαλέσει στη χώρα όσο και επειδή διχάζει τον ελληνικό λαό, θα επαναλάβει σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη πολιτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα μετά το βήμα της ΔΕΘ. Ταυτόχρονα, θα παρουσιάσει το βασικό περίγραμμα των θέσεών του για την Παιδεία, αφού προηγουμένως καταδικάσει τις διατάξεις του Νίκου Φίλη ως «αναχρονιστικές».

Από την Πειραιώς προαναγγέλλουν κλίμα πόλωσης, παρότι η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία συμπίπτει επισήμως με τη δεύτερη φάση της «γαλάζιας» στρατηγικής, που είναι να χρησιμοποιηθεί η δυναμική της εμφάνισης του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για παρουσιαστεί αναλυτικά ο «οδικός χάρτης» εξόδου της χώρας από την κρίση. Η αρχή έγινε χθες με τη συνέντευξη Τύπου, στην οποία ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Χρήστος Σταϊκούρας εξειδίκευσαν την εξαγγελία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τη ΔΕΘ για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μέσω της διεύρυνσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών προς όφελος των επιχειρήσεων και του κράτους. Στην ίδια λογική, η Ν.Δ. θα παρουσιάζει σταδιακά και άλλες πτυχές του προγράμματός της, αρχής γενομένης από τις προτάσεις για την Παιδεία, που θα παρουσιάσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., έλεγαν συνεργάτες του, δεν σκοπεύει να εστιάσει την αντιπαράθεση στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, παρότι σχετικές αναφορές θα υπάρξουν και, όπως σημείωναν, «θα σηκώσει το γάντι του Αλέξη Τσίπρα». Θα αναφερθεί, όμως, στις ανακολουθίες της κυβερνητικής πολιτικής που ζημιώνουν τη χώρα σε όλα τα μέτωπα και θα επαναλάβει την ανάγκη για πολιτική αλλαγή, ήτοι το αίτημά του για εκλογές.

Βέβαιες πρέπει να θεωρούνται οι αναφορές που θα κάνει στην «ιδεοληψία» της κυβέρνησης και στα «νεομαρξιστικά απωθημένα» που αντανακλά η εκπαιδευτική της πολιτική, καθώς ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη εκφράζει δημοσίως την άποψη ότι η κυβέρνηση «κατεδαφίζει» οποιαδήποτε μεταρρύθμιση στην Παιδεία και πηγαίνει τη χώρα πίσω στη δεκαετία του ’80. Τις αλλαγές στην Παιδεία, θα επισημάνει ο πρόεδρος της Ν.Δ., πρέπει οδηγούν η συναίνεση, η αριστεία και η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών.

Υπέρ αυτονόμησης των πανεπιστημίων

Πηγές της Πειραιώς έλεγαν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει, όπως προϊδέασε κατά τη συνάντησή του με τους προέδρους και τους αναπληρωτές προέδρους των Συμβουλίων των ΑΕΙ, την πρόθεσή του να αποκαταστήσει τον νόμο Διαμαντοπούλου, αν και βασικός στόχος της συνολικής τοποθέτησής του στην προσπάθεια τόνωσης του «κοινωνικού προφίλ» της Ν.Δ. είναι να δηλώσει τη στήριξή του στη δημόσια Παιδεία για όλους τους Eλληνες «χωρίς αστερίσκους». Τούτων δοθέντων, αναμένεται να επαναλάβει την πάγια θέση της Ν.Δ. για την ανάγκη αυτονόμησης των πανεπιστημίων· δεν είναι, βέβαιο, πάντως, ότι θα κρίνει σκόπιμο να αναφερθεί στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ιδιαίτερη αναφορά αναμένεται να κάνει ο κ. Μητσοτάκης και για τη σύγκρουση της κυβέρνησης με την Εκκλησία, με αφορμή τις παλινωδίες του Νίκου Φίλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή