ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ΥΠΑ

voylh--syzh

Με τις ψήφους της δικομματικής πλειοψηφίας και της Ενωσης Κεντρώων, ψηφίστηκε απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για τη «Σύσταση Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας και την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας», που ως γνωστόν είναι εκ των προαπαιτουμένων για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης. Καταψήφισαν η ΝΔ, η ΧΑ και το ΚΚΕ, ενώ «παρών» δήλωσαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη, και το Ποτάμι.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με επίκεντρο το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου διασταύρωσαν τα ξίφη τους, διατηρώντας υψηλούς τους τόνους στην πολιτική σκηνή.

Πρόκειται για ένα από τα φαιδρά νομοθετήματα μιας απερχόμενης κυβέρνησης», τόνισε ο κ. Ν.Δένδιας. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εγείρονται και σημαντικά θεσμικά ζητήματα, επικαλούμενες και σχετικές παρατηρήσεις που καταγράφονται σ την Εκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής (αναφορικά με τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών).

«Διαχειριστήκατε με φαυλότητα την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας», απάντησε ο κ. Χρ. Σπίρτζης, απορρίπτοντας στο σύνολό της την κρκτική που δέχεται.