Αφορολόγητο το έκτακτο βοήθημα προς τους συνταξιούχους

Αφορολόγητο το έκτακτο βοήθημα προς τους συνταξιούχους

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκρινίσεις φορολογικού χαρακτήρα, αναφορικά με το έκτακτο βοήθημα προς τους συνταξιούχους παρέσχε πριν από λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου. Μάλιστα κατέθεσε και σχετική τροπολογία – με στόχο να ψηφιστεί αύριο.

Συγκεκριμένα και καθώς από την αρχικά ψηφισθείσα ρύθμιση ανέκυπταν, σύμφωνα με πολλές επισημάνσεις κρίσιμες ασάφειες και ερωτήματα, η κυβέρνηση διά της κυρίας Παπανάτσιου θεσμοθετεί τώρα ότι «η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται, ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιουδήποτε επιδόματος ή παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα».

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Εκθεσή του η οποία συνοδεύει την «διορθωτική» τροπολογία, αναφέρει πως από την νέα ρύθμιση «επέρχεται απώλεια εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού από τη μη φορολόγηση του σχετικού βοηθήματος, το ύψος της οποίας δεν μπορεί να υπολογιστεί εκ των προτέρων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή