Διγλωσσία από Μαξίμου «βλέπει» η Ν.Δ.

Διγλωσσία από Μαξίμου «βλέπει» η Ν.Δ.

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν αναμονή των εξελίξεων για την τύχη των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, που «πάγωσαν» ως αντίδραση στη μη διαβούλευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς για τις εξαγγελίες Τσίπρα, βρίσκεται η Πειραιώς. Αυτό, παρότι η όποια έκβαση δεν αλλάζει την επιχείρηση αποδόμησης του πρωθυπουργού, η οποία συνεχίζεται, καθώς η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύει την πολιτική διγλωσσία του Αλέξη Τσίπρα που άλλα λέει εντός (13η σύνταξη) και άλλα εκτός συνόρων (εφάπαξ).

Η Πειραιώς ελπίζει μεν να λήξει η περιπέτεια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τα ελληνικά συμφέροντα, φροντίζει, ωστόσο, να υπενθυμίζει ότι κάθε μέρα που περνά χωρίς λύση και με τη δεύτερη αξιολόγηση στο ψυγείο, τορπιλίζεται η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και ανεβαίνει ο λογαριασμός για τους Ελληνες πολίτες. Το επανέλαβε διά στόματος του Χρ. Σταϊκούρα, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τη διγλωσσία και τους τυχοδιωκτισμούς της ζημιώνει τη χώρα και κρατά την οικονομία βαλτωμένη, ενώ διατηρεί την αβεβαιότητα και καθυστερεί την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. Ο τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ., πάντως, πρόσθεσε ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν και ότι οι βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις για το χρέος πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα.

Τη διγλωσσία και την υποκρισία του πρωθυπουργού είχε στόχο να αναδείξει και η παρέμβαση του τομεάρχη και αναπληρωτή τομεάρχη Εργασίας της Ν.Δ., που έκανε λόγο για «ανέκδοτο» από την πλευρά της κυβέρνησης που μιλάει για 13η σύνταξη, την ώρα που δημοσιεύεται το ΦΕΚ για την οριζόντια μείωση της σύνταξης όλων των χαμηλοσυνταξιούχων. Ο Γ. Βρούτσης και ο Ν. Μηταράκης άφησαν αιχμές ότι είναι το πρώτο βήμα που καταργεί οριστικά το 50% του ΕΚΑΣ για 250.000 συνταξιούχους, ενώ υπενθύμισαν σε ανακοίνωσή τους ότι η μηνιαία μεσοσταθμική απώλεια για κάθε συνταξιούχο είναι 200 ευρώ και αντιστοιχεί περίπου στο 1/3 της κύριας σύνταξής του.

Την ίδια ώρα, η Ν.Δ, διά στόματος του εκπροσώπου Τύπου Β. Κικίλια πρόσφερε πλήρη κάλυψη στον Αδωνι Γεωργιάδη στη δικαστική του διαμάχη με το Π. Πολάκη. «Η Ν.Δ. στηρίζει απολύτως τον κ. Γεωργιάδη», δήλωσε ο κ. Κικίλιας (ραδιόφωνο ΣΚΑΪ), διαλύοντας την όποια αμφιβολία ότι οι συχνά προωθημένες θέσεις και ο τρόπος εκφοράς τους από τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. κινούνται σε διαφορετική γραμμή από αυτήν της ηγεσίας του κόμματος. Οπως το έθετε στέλεχος της Πειραιώς, «ο αντιπρόεδρος του κόμματος λέει συχνά όσα δεν μπορεί να πει ο πρόεδρος», προσθέτοντας ότι «αν δεν υπήρχε ο Αδωνις, θα έπρεπε να τον εφεύρουν».

«Πρέπει κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα να σχεδιάσουμε στοχευμένες κοινωνικές προοπτικές που να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της ακραίας φτώχειας που δυστυχώς τείνουν να κάνουν την εμφάνισή τους με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα», δήλωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα της ομάδας της Ν.Δ. με την Εθνική Ομάδα Αστέγων στο Ρουφ. Ο αγώνας ήταν η συνέχεια των κοινωνικών δράσεων και δράσεων κοινωνικών δομών που στηρίζει η Ν.Δ. –πρόσφατα αφιέρωσε μια εβδομάδα σε δράσεις για τα δικαιώματα των ΑμΕΑ, σε συνέχεια της δράσης «Κανένας στο περιθώριο» που είχε τρέξει το καλοκαίρι υπό την επίβλεψη του Λευτ. Αυγενάκη– με στόχο την ενίσχυση του κοινωνικού προφίλ της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή