Μητσοτάκης: Να αλλάξουμε πολλά ακόμη

Μητσοτάκης: Να αλλάξουμε πολλά ακόμη

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαξαν πολλά τους τελευταίους 12 μήνες στη Νέα Δημοκρατία. Πρέπει, όμως, να αλλάξουν «πολλά ακόμη», ώστε οι πολίτες να πεισθούν ότι ένα «παλιό» κόμμα μπορεί να γίνει δύναμη αλλαγής. Η αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη –λίγα 24ωρα πριν συμπληρώσει ένα χρόνο θητείας στην προεδρία της Ν.Δ.– θα μπορούσε να αναγνωσθεί και ως αυτοκριτική. Είναι, πάντως, ενδεικτική του προβληματισμού που επικρατεί στην Πειραιώς για τη δυσπιστία των πολιτών και την απαξίωση των πολιτικών κομμάτων, τάση που καταγράφεται σε όλες τις μετρήσεις.

Διότι ναι μεν η Ν.Δ. υποδέχεται το 2017 με τον αέρα της πρώτης πολιτικής δύναμης, με εδραιωμένο δημοσκοπικό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όμως αυτό, όπως παραδέχεται ο πρόεδρος της Ν.Δ. (σε άρθρο του στο «Κεφάλαιο»), δεν είναι λόγος εφησυχασμού. Ο μεγαλύτερος εχθρός του κ. Μητσοτάκη αυτήν τη στιγμή –σύμφωνα τουλάχιστον με τις μετρήσεις– ενδέχεται να μην αποδειχθεί ο Αλέξης Τσίπρας, έναντι του οποίου οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν προβάδισμα του προέδρου της Ν.Δ. σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Μπορεί να είναι η απογοήτευση των πολιτών και τα αισθήματα απαξίωσης έναντι των πολιτικών κομμάτων που κινδυνεύουν να κρατήσουν μια κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων στον καναπέ τους την ημέρα των εκλογών. Προφανώς σε αυτούς απευθύνεται ο κ. Μητσοτάκης με την επισήμανση ότι «γνωρίζω πως ένα μεγάλο τμήμα των συμπολιτών μας στέκεται ακόμη με δυσπιστία απέναντί μας, παρά την αποστροφή του για τη σημερινή κυβέρνηση. Ξέρω ότι πολλοί αναρωτιούνται πώς ένα “παλιό” κόμμα θα γίνει η δύναμη αλλαγής που έχει ανάγκη η χώρα μας. Οπως ξέρω ότι πολλοί συμπολίτες μας αμφισβητούν ότι τα πράγματα στη χώρα μας μπορούν να αλλάξουν… Oμως, η απάντηση στην απογοήτευση δεν είναι η παραίτηση».

Στο ίδιο άρθρο-απολογισμό της θητείας του ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεσμεύεται επίσης ότι θα κάνει τη Ν.Δ. «ακόμη πιο δυνατή, πιο σύγχρονη, πιο ανανεωμένη, πιο αξιόπιστη», ενώ απευθύνει προσκλητήριο σε όσους δυσπιστούν να ακούσουν τη Ν.Δ. και να την αντιμετωπίσουν «χωρίς καμία αφοριστική προκατάληψη» και υπόσχεται ότι το κόμμα είναι μια παράταξη που «αλλάζει, ανανεώνεται, διδάσκεται από τα λάθη της και κοιτάζει μπροστά». Η παρέμβαση του προέδρου της Ν.Δ. είναι το «προσεχώς» παρεμβάσεων στελεχών που αναμένεται να λάβουν τη σκυτάλη από την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και συμπληρώνεται επισήμως ένας χρόνος από την εκλογή του κ. Μητσοτάκη για να δώσουν το στίγμα της πολιτικής αλλαγής που έχει σηματοδοτήσει η θητεία του κ. Μητσοτάκη.

Αντιπαράθεση Γεωργιάδη – Καμμένου

Στο μέτωπο της καθημερινότητας, ενδιαφέρουσα ήταν η χθεσινή αντιπαράθεση του αντιπροέδρου της Ν.Δ. με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας. Και αυτό διότι μόλις πριν από μερικές ημέρες ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε περίπου πλέξει το εγκώμιο του Πάνου Καμμένου με βασικό επιχείρημα ότι γνωρίζει τα θέματα της άμυνας και ως εκ τούτου, όπως σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, αισθάνεται πολύ πιο ασφαλής με τον εν λόγω υπουργό απ’ ό,τι θα αισθανόταν αν είχε αναλάβει το υπουργείο Αμυνας κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε χθες τον ΥΠΕΘΑ για «κοροϊδία», επειδή μέχρι το τέλος του 2016 δεν βρέθηκαν και δεν νομοθετήθηκαν δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης παρέμβασης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα, προκειμένου να μην ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2017 το «πάγωμα» και η αναστολή των ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. «Συνιστώ στον κ. Καμμένο στο εξής να είναι σοβαρός και ειλικρινής σε θέματα που αφορούν εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων», καταλήγει η ανακοίνωση που πολλοί στη Ν.Δ. εξέλαβαν ως αποκατάσταση από την πλευρά του κ. Γεωργιάδη της «παραφωνίας» υπέρ Καμμένου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή