Ν.Δ.: εφ’ όλης της ύλης επίθεση από τη Βουλή

Ν.Δ.: εφ’ όλης της ύλης επίθεση από τη Βουλή

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δεύτερη αξιολόγηση δεν προχωράει, τα νούμερα δεν «βγαίνουν», η χώρα έχει παραλύσει σε κρίσιμους τομείς που αφορούν την κοινωνία, όπως η υγεία, οι μεταφορές/υποδομές και η ασφάλεια. Είναι ο καμβάς με τα μελανά χρώματα, τον οποίο θα χρησιμοποιήσει ως φόντο ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη στη Βουλή για να εξαπολύσει εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση και να επαναλάβει το αίτημά του για πολιτική αλλαγή.

Η προ ημερησίας συζήτηση για τους αγρότες, που έχει ζητήσει η Φώφη Γεννηματά, θα αποτελέσει την αφορμή ώστε ο πρόεδρος της Ν.Δ. να θέσει και πάλι το διακύβευμα για τη χώρα: Κι αυτό είναι ότι όσο μένει η παρούσα κυβέρνηση, τόσο περισσότερη ζημιά προκαλεί. Γι’ αυτό θα επαναλάβει ο κ. Μητσοτάκης ότι το αίτημα για πολιτική αλλαγή δεν είναι κομματικό, αλλά αποτελεί αναγκαιότητα για την κοινωνία.

Προς τεκμηρίωση των επιχειρημάτων του, αναμένεται να θυμίσει ότι η χώρα δεν βρίσκεται μόνο σε οικονομικό τέλμα, αλλά σε παράλυση σε όλα τα μέτωπα της καθημερινότητας, όπου οι πολίτες «αναστενάζουν» από τη διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης. Η Πειραιώς έχει ήδη στρώσει το χαλί το τελευταίο διάστημα με στοχευμένες επιθέσεις που δεν στέκονται μόνο στο μέτωπο της οικονομίας, αλλά αναδεικνύουν την κυβερνητική ολιγωρία σε κρίσιμα μέτωπα της καθημερινότητας, συμπεριλαμβανομένης της υγείας, της παιδείας και του προσφυγικού. Στο τελευταίο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. άσκησε ήδη έντονη κριτική για τις εικόνες «ντροπής» στη Μόρια, ενώ χθες, με αφορμή την «ομολογία» του Δημ. Βίτσα για «φάμπρικα» διορισμών με εικονικές θέσεις στα hotspots, οι Μιλτ. Βαρβιτσιώτης και Γ. Γεωργαντάς επανέλαβαν τα περί διεθνούς διασυρμού της χώρας και επιτέθηκαν σε σκληρό ύφος στον Γ. Μουζάλα, κατηγορώντας τον ότι «συνεχίζουν να ευθύνονται όλοι οι άλλοι εκτός απ’ αυτόν»…

Επίθεση στην κυβέρνηση για «ανευθυνότητα και προχειρότητα» και για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία και για την υλοποίηση ρουσφετολογικών προσλήψεων εξαπέλυσε ο Β. Οικονόμου, ενώ η Νίκη Κεραμέως αποδόμησε τις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, με σαφείς αιχμές για απορρύθμιση του νομοθετικού πλαισίου για την ανώτατη εκπαίδευση, το οποίο «αγκαλιάστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου και της εκπαιδευτικής κοινότητας», καθώς και για την κατάργηση των Συμβουλίων Ιδρυμάτων.

Τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται ούτε το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης παρενέβη χθες –για τρίτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα– για τα περιστατικά βίας στο κέντρο της Αθήνας, διαμηνύοντας ότι «τα άβατα θα πάψουν». Αφορμή για τη σχετική ανάρτηση στον λογαριασμό του προέδρου της Ν.Δ. στο τουίτερ, ήταν αυτή τη φορά επεισόδιο που σημειώθηκε την Κυριακή στην Πατησίων. Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε εκ νέου την πολιτική ηγεσία ως «ανίκανη» να τερματίσει τη βία και δεσμεύθηκε ότι θα επιβάλει τον νόμο και την τάξη. Λίγες μέρες νωρίτερα, με αφορμή την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, διεμήνυσε ότι θα επιδείξει μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα, ενώ απέδωσε την αδυναμία της κυβέρνησης να παρέμβει στα Εξάρχεια σε ιδεολογικούς λόγους. «Η αστυνομία έχει τη βούληση, αλλά δεν έχει την πολιτική εντολή για να παρέμβει», ο κ. Μητσοτάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή