Προσφυγικό: Ο Αβραμόπουλος στη Βουλή, ο Καραγιαννίδης στην «Αυγή» και ο Μουζάλας σε «γάμο Καθολικών»

Προσφυγικό: Ο Αβραμόπουλος στη Βουλή, ο Καραγιαννίδης στην «Αυγή» και ο Μουζάλας σε «γάμο Καθολικών»

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεταναστευτικό, οι ανθρωπιστικές αλλά και οικονομικές παράμετροί του, η στάση της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης απ’ αυτού, καθώς και οι προοπτικές της συμφωνίας με την Τουρκία  υπό το βάρος των τελευταίων ευρωτουρκικών εντάσεων, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο μιας άκρως ενδιαφέρουσας συζήτησης που προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί στη Βουλή, την Πέμπτη 23 Μαρτίου, σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης- Δημόσιας Τάξης – Δικαιοσύνης, με κεντρικό πρόσωπο τον αρμόδιο για την μετανάστευση Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο. Στη συνεδρίαση, όπως ανακοινώθηκε, θα παραστεί και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ι.Μουζάλας.

Ως γνωστόν, η ακολουθούμενη πολιτική και οι κυβερνητικές επιλογές στο μεταναστευτικό-προσφυγικό έχουν πολλές φορές αποτελέσει αφορμή και αιτία για οξύτατη αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση. Σε όλες τις περιπτώσεις, έως και πρόσφατα, ο κ. Μουζάλας παραδέχεται μεν λάθη ή καθυστερήσεις, πλην όμως υποστηρίζει πως η κριτική είναι άδικη καθώς όπως λέει όχι μόνο η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο στις παρούσες συνθήκες, αλλά και σεν υπάρχει εναλλακτική ρεαλιστική πρόταση. «Η κυβέρνηση διαχειρίστηκε με επιτυχία, όχι χωρίς λάθη, αλλά με επιτυχία» το προσφυγικό, τόνιζε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής πρόσφατα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια συζήτησης επίκαιρης επερώτησης για το θέμα.

Η προς τον κ. Μουζάλα, όμως, κριτική από χθες προσέλαβε νέες διαστάσεις, καθώς ο κυβερνητικός βουλευτής Χρ.Καραγιαννίδης με συνέντευξή του (Αυγή) τόνισε χωρίς περιστροφές: «Το μεταναστευτικό, παρά το σημαντικό έργο αρχικά, δεν πάει καλά. Εχουμε συνεχώς προβλήματα, που κάποτε πλήττουν και τον πυρήνα της Αριστεράς». Και συνέχισε: «Υπάρχουν προφανώς ευθύνες υπουργών, γιατί τα υπουργεία δεν διοικούνται με αυτόματο πιλότο. Θα πρέπει από αύριο να βρούμε ένα στρατηγικό σχεδιασμό». 

Με αφορμή την τοποθέτηση αυτή του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, δήλωσε: «Μετά τις επικρίσεις  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΟΗΕ, του διεθνούς τύπου, αλλά και όλων των νησιωτών του βορειοανατολικού Αιγαίου, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής χαρακτηρίζεται, πλέον, ανεπαρκής και από τους ίδιους τους συντρόφους του. Είναι σαφές ότι, από σήμερα, με τον ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούμε σε ένα πράγμα: Στην παραδοχή της ανικανότητας του κ. Μουζάλα».

Εχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι η σαφής αυτή ένσταση και επισήμανση περί την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού εκ μέρους του κ. Καραγιαννίδη, έρχεται λίγα 24ωρα μετά από την αποστροφή δημόσιας τοποθέτησης του κ. Μουζάλα, σύμφωνα με την οποία ουσιαστικά όποιος δεν έχει εναλλακτική πρόταση, έναντι της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον προσεκτικός στις τοποθετήσεις του: «Εάν έχετε κάποια πρόταση κάντε την. Ειδάλλως, όπως λένε στους καθολικούς γάμους, «όποιος δεν έχει κάτι να πει, ας σιωπά». Γιατί εδώ σεν είναι τηλεόραση. Εδώ είναι πόνος, εδώ είναι λάσπη, εδώ είναι δύσκολα τα πράγματα», είχε πει απευθυνόμενος στους επικριτές του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή