Επαναφέρει αίτημα εκλογών ο κ. Μητσοτάκης

Επαναφέρει αίτημα εκλογών ο κ. Μητσοτάκης

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αίτημα για εκλογές ως μόνη λύση για τη χώρα, προκειμένου να γλυτώσει από τις «παρακμιακές» δυνάμεις που την κυβερνούν, επανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Λιγότερο από ένα 24ωρο αφότου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κανιβαλίζει» τη χώρα, με αφορμή το κόστος των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την περιθωριοποίηση στην Ευρώπη, επανήλθε με δήλωσή του, στην οποία –και με αφορμή την εξαγωγή τρομοκρατικών δεμάτων– προειδοποιεί ότι η μόνη λύση προκειμένου η Ελλάδα να μη γίνει παρίας είναι οι εκλογές.

Η παρέμβαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κρίθηκε επιβεβλημένη μετά την επιθετική εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή και τη σαφή πρόθεση του πρωθυπουργού να δημιουργήσει επικοινωνιακό αντιπερισπασμό και προπέτασμα καπνού για τα επερχόμενα μέτρα χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο τις Εξεταστικές. Στέλεχος της Ν.Δ. σχολίαζε μάλιστα ειρωνικά ότι από τον αριθμό των Εξεταστικών που προαναγγέλλει ο κ. Τσίπρας, προκύπτει με βεβαιότητα και ο μεγάλος λογαριασμός των μέτρων.

Κρίθηκε, όμως, επιβεβλημένη και μετά τα περιστατικά… εξαγωγής εγχώριας τρομοκρατίας, η οποία είναι σαφές ότι, μέσω της χρησιμοποίησης ονομάτων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη θέση των αποστολέων, στοχοποιεί ξεκάθαρα την Πειραιώς. Για τον πρόεδρο της Ν.Δ. τα περιστατικά αυτά, σε συνδυασμό μάλιστα με την αέναη διαπραγμάτευση, αμαυρώνουν ακόμη περισσότερο την εικόνα της χώρας προς τα έξω, δίνοντας την εντύπωση μπανανίας. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο την Πέμπτη όσο και στη χθεσινή παρέμβασή του, προειδοποίησε εμμέσως πλην σαφώς για τα αποτελέσματα μιας πολιτικής που βάζει τη χώρα σε τροχιά ανασφάλειας και αβεβαιότητας. «Η χώρα είναι μετέωρη. Και πάει να γίνει παρίας. Δεν θα το επιτρέψουμε. Η ανασφάλεια κυριαρχεί παντού. Οι κίνδυνοι μεγαλώνουν. Οι κυβερνώντες επιδεικνύουν και ανικανότητα και επιπολαιότητα και πολιτική ανεντιμότητα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, στρώνοντας και πάλι το χαλί μιας κατάστασης στασιμότητας και ασφυξίας της χώρας, όπου επιβάλλονται οι εκλογές. Γιατί «δεν αξίζει στην Ελλάδα μας να μπει σε περιπέτεια και να τα χάσει όλα επειδή κυβερνάται από παρακμιακές δυνάμεις. Δυνάμεις που θέλουν να κρατήσουν την εξουσία με οποιοδήποτε κόστος για τους πολίτες. Εμείς είμαστε έτοιμοι, έχουμε σχέδιο, έχουμε τόλμη».

Τη σκυτάλη από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πήρε ο τομεάρχης Υγείας Βασίλης Οικονόμου κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για τις προσλήψεις που προανήγγειλε στον χώρο της υγείας, «από την πίσω πόρτα, χωρίς τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ». «Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση ετοιμάζεται να εξαπατήσει χιλιάδες πολίτες δημιουργώντας έναν κομματικό στρατό, πέρα και πάνω απ’ τα όρια της νομιμότητας, πουλώντας τους μια μόνιμη θέση στο Δημόσιο», σημειώνει ο κ. Οικονόμου, ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να σεβαστεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις διοικήσεις των νοσοκομείων και υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. και ο φορολογούμενος πολίτης δεν θα ανεχθούν όποιον έχει «μπάρμπα στην Κορώνη», αλλά και ότι κανένας νόμιμα προσληφθείς δεν έχει λόγο να φοβάται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή