ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επεισοδιακό σόου στην Ολομέλεια για τη βουλευτική αποζημίωση

epeisodiako-sooy-stin-olomeleia-gia-ti-voyleytiki-apozimiosi-2180983

Επεισοδιακή ήταν, όπως αναμενόταν, η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης βουλευτή της Χρυσής Αυγής για τη βουλευτική αποζημίωση, νωρίτερα στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Ο Ηλ. Κασιδιάρης με την ευκαιρία της επιλογής της υφυπουργού Οικονομικών Αικατερίνης Παπανάτσιου να προσέλθει στην διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου και να απαντήσει, επιτέθηκε όχι απλώς στην κυβέρνηση αλλά και στο σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Οικονομικών αρχικώς σημείωσε ότι το ενδιαφέρον της Χ.Α. δεν εξαντλείται στην κατάργηση της βουλευτικής αποζημίωσης, αλλά και στο να μην υπάρχουν ούτε Βουλή, ούτε βουλευτές, ενώ παράλληλα υπενθύμισε τόσο την ιδεολογία όσο και την εν εξελίξει δίκη του αρχηγού του κόμματός του Ν.Μιχαλολιάκου. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την «έκρηξη» του ερωτώντος βουλευτή, ο οποίος φωνάζοντας και εξυβρίζοντας την υφυπουργό, έφθασε με απειλητικές διαθέσεις έως και τα υπουργικά έδρανα.

Ο προεδρεύων της συνεδρίασης Νικ.Κακλαμάνης κάλεσε τον βουλευτή της ΧΑ να σταματήσει το σόου και να εξέλθει της αίθουσας, όπως και έγινε. Αμέσως μετά, πάντως, συνεχίζοντας την «απάντησή» της η κυρία Παπανάτσιου επιτέθηκε στα άλλα κόμματα και στα Μέσα Ενημέρωσης, σημειώνοντας πολλές φορές ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχωρίζει για τη φιλολαϊκή και δημοκρατική του στάση.

Για τα όσα τελευταία είπε η υφυπουργός, ο κ. Κακλαμάνης δεν έκρυψε την δυσφορία του, τονίζοντας ότι από τα βουλευτικά έδρανα θα απαντούσε στους ισχυρισμούς Παπανάτσιου και πως στη συγκεκριμένη περίσταση, καθώς προήδρευε συνεδρίασης, δεν θα προέβαινε σε οποιοδήποτε επί της ουσίας σχόλιο.