ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Γεννηματά

Συνάντηση Μητσοτάκη – Γεννηματά

Το τάιμινγκ δεν είναι τυχαίο, πολύ περισσότερο η επιλογή του κόμματος από το οποίο εκκινεί τον κύκλο συναντήσεών του με πολιτικούς αρχηγούς ο κ. Μητσοτάκης.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ούτως ή άλλως θεσμικά η πρώτη κοινοβουλευτική δύναμη της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Ταυτόχρονα, όμως, είναι η βασική δύναμη με την οποία επιθυμεί να συνομιλεί η Ν.Δ. με το βλέμμα και στο μετεκλογικό τοπίο. Ομως, η πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη να συναντηθεί σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή με τη Φώφη Γεννηματά –θα ακολουθήσει ο Σταύρος Θεοδωράκης την ερχόμενη εβδομάδα– δεν πρέπει να θεωρείται ανεξάρτητη ούτε από το γεγονός ότι η αξιολόγηση παραμένει μετέωρη ούτε κυρίως από το ότι και η κ. Γεννηματά ζήτησε πρόσφατα να γίνουν εκλογές, βασικό αίτημα της στρατηγικής της Ν.Δ. Αυτή η συνθήκη θα μπορούσε να είναι μια ελάχιστη βάση συνεννόησης. Αλλά δεν είναι η μόνη.

Παρότι δεν λέγεται επισήμως, από την Πειραιώς επιδιώκεται η εφ’ όλης της ύλης συνάντηση του προέδρου της Ν.Δ. με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, για την οποία οι συνεννοήσεις έγιναν «κάτω από το ραντάρ» τις προηγούμενες ημέρες, να είναι μια ευκαιρία να αναδειχθούν και άλλα πεδία συνεννόησης που αφορούν την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα.