Βουλή: Τη Μεγάλη Τετάρτη θα συζητηθεί η πρόταση Εξεταστικής για την Υγεία

Βουλή: Τη Μεγάλη Τετάρτη θα συζητηθεί η πρόταση Εξεταστικής για την Υγεία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Μεγάλη Τετάρτη, τελικώς, προγραμματίστηκε να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση των κομμάτων της συγκυβέρνησης, για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, σχετικά με υποθέσεις της περιόδου 1997-2014.

Ο αρχικός κυβερνητικός σχεδιασμός προέβλεπε η συζήτηση και λήψη απόφασης να γίνονταν το απόγευμα της Μ.Τρίτης, πλην όμως η ΝΔ ζήτησε την μικρή αναβολή καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης –ο οποίος επιθυμεί να είναι παρών και να τοποθετηθεί στη συνεδρίαση- θα απουσίαζε στο εξωτερικό. Το άτυπο αίτημα της ΝΔ έγινε τελικώς αποδεκτό και έτσι η «θυελώδης» όπως αναμένεται συνεδρίαση της Ολομέλειας θα διεξαχθεί την επομένη του αρχικού κυβερνητικού σχεδιασμού.

Εν τω μεταξύ, επανήλθε σήμερα η Δημοκρατική Συμπαράταξη με την δική της πρόταση για την εξεταστική περί την Υγεία, της οποίας η μεγάλη διαφορά συγκριτικών με εκείνη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι η επέκταση της χρονικής διάρκειας της έρευνας, ώστε να συμπεριλαμβάνει και την διετία της σημερινής συγκυβέρνησης. Η Δημ.Συμπαράταξη δημοσιοποίησε το σχετικό κείμενο, υπογεγραμμένο από τους 19 βουλευτές της, και από μόνο άλλους δύο: τους ανεξάρτητους Γ.Καρρά και Στ.Παναγούλη.

Η εξέλιξη αυτή δίνει την αίσθηση ότι καθώς προγραμματίζεται η συζήτηση επί της προτάσεως της συγκυβέρνησης για Μ.Τρίτη ή Μ.Τετάρτη, δεν υπάρχει επαρκής χρόνος να συγκεντρωθεί ο απαρίτητος αριθμός υπογραφών για την νέα πρόταση, κάτι το οποίο προφανώς θα άλλαζε το πλαίσιο της επικείμενης συζήτησης στην Ολομέλεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή