ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Τη Μεγάλη Τετάρτη θα συζητηθεί η πρόταση Εξεταστικής για την Υγεία

voyli-ti-megali-tetarti-tha-syzitithei-i-protasi-exetastikis-gia-tin-ygeia-2183797

Την Μεγάλη Τετάρτη, τελικώς, προγραμματίστηκε να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση των κομμάτων της συγκυβέρνησης, για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, σχετικά με υποθέσεις της περιόδου 1997-2014.

Ο αρχικός κυβερνητικός σχεδιασμός προέβλεπε η συζήτηση και λήψη απόφασης να γίνονταν το απόγευμα της Μ.Τρίτης, πλην όμως η ΝΔ ζήτησε την μικρή αναβολή καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης –ο οποίος επιθυμεί να είναι παρών και να τοποθετηθεί στη συνεδρίαση- θα απουσίαζε στο εξωτερικό. Το άτυπο αίτημα της ΝΔ έγινε τελικώς αποδεκτό και έτσι η «θυελώδης» όπως αναμένεται συνεδρίαση της Ολομέλειας θα διεξαχθεί την επομένη του αρχικού κυβερνητικού σχεδιασμού.

Εν τω μεταξύ, επανήλθε σήμερα η Δημοκρατική Συμπαράταξη με την δική της πρόταση για την εξεταστική περί την Υγεία, της οποίας η μεγάλη διαφορά συγκριτικών με εκείνη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι η επέκταση της χρονικής διάρκειας της έρευνας, ώστε να συμπεριλαμβάνει και την διετία της σημερινής συγκυβέρνησης. Η Δημ.Συμπαράταξη δημοσιοποίησε το σχετικό κείμενο, υπογεγραμμένο από τους 19 βουλευτές της, και από μόνο άλλους δύο: τους ανεξάρτητους Γ.Καρρά και Στ.Παναγούλη.

Η εξέλιξη αυτή δίνει την αίσθηση ότι καθώς προγραμματίζεται η συζήτηση επί της προτάσεως της συγκυβέρνησης για Μ.Τρίτη ή Μ.Τετάρτη, δεν υπάρχει επαρκής χρόνος να συγκεντρωθεί ο απαρίτητος αριθμός υπογραφών για την νέα πρόταση, κάτι το οποίο προφανώς θα άλλαζε το πλαίσιο της επικείμενης συζήτησης στην Ολομέλεια.