Επιμένει στην αναζήτηση απαντήσεων η Ν.Δ.

Επιμένει στην αναζήτηση απαντήσεων η Ν.Δ.

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θερμό Ιούλιο προαναγγέλλει η Πειραιώς, καθώς από σήμερα, όταν και αναμένεται να κατατεθεί επίσημα το αίτημα της Ν.Δ. για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την εμπλοκή του Π. Καμμένου στην υπόθεση «Noor 1», οι τόνοι θα ανέβουν κατακόρυφα και η ατμόσφαιρα θα οξυνθεί. Ως δείγμα πανικού, εξάλλου, εξέλαβαν στην Πειραιώς τη χθεσινή εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή –ενώ απουσίαζαν ο Κυρ. Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά στους οποίους επιτέθηκε– και τις προαναγγελίες διώξεων από τα πρωθυπουργικά χείλη.

«Τη μάχη της κάθαρσης, τη μάχη της δικαίωσης, δεν την τελειώσαμε ακόμη», είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Τσίπρας, επιχειρώντας να αμυνθεί, όπως έλεγαν στην Πειραιώς, και να προχωρήσει σε αντιπερισπασμό για την άρνησή του να απαντήσει επί της ουσίας για την υπόθεση Καμμένου –τη χαρακτήρισε τριτεύουσας σημασίας– φωτογραφίζοντας σκάνδαλα του παρελθόντος και επιχειρώντας να κρατήσει ψηλά τη ρομφαία της κάθαρσης. «Είναι προφανές ότι έχει ξεμείνει από καύσιμα», σχολίαζε έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος της Ν.Δ., ενώ η Πειραιώς στην αντίδρασή της φρόντισε να θυμίσει την επέτειο της «απόλυτης εξαπάτησης» των Ελλήνων με το δημοψήφισμα, για να κατηγορήσει τον κ. Τσίπρα ότι συνεχίζει «στον δρόμο του διχασμού και της αποτυχίας». Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση της κομματικής ηγεσίας είναι ειλημμένη. Το κείμενο με το επίσημο αίτημα για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής είναι έτοιμο και στην Πειραιώς έβαζαν χθες τις τελευταίες πινελιές που αφορούν όλα τα ερωτήματα για την υπόθεση, ώστε να κατατεθεί εκτός απροόπτου σήμερα. «Τα ερωτήματα για τις αλλεπάλληλες συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Aμυνας με τον κρατούμενο ισοβίτη είναι αμείλικτα. Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τη δράση του υπουργού του; Αναμένουμε από την κυβέρνησή του την αποδοχή της πρότασης του Κυρ. Μητσοτάκη για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για το “Noor 1”, για να λάμψει η αλήθεια», επέμεινε η Ν.Δ. με ανακοίνωσή της χθες το πρωί. Τυχαίες δεν ήταν ούτε οι αιχμές της Πειραιώς για την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Βουλή, η οποία αποδεικνύει, σύμφωνα με τη Ν.Δ., ότι ο κ. Τσίπρας είναι «πανικόβλητος».

Ανάμεσα στις γραμμές, πάντως, «φωτογραφίζονται» για τρίτη διαδοχική φορά μέσα σε τρεις μέρες και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή δεν είναι τυχαία. Η ανακοίνωση της Ν.Δ. σκιαγραφεί έναν πρωθυπουργό «πανικόβλητο από τη σκανδαλώδη εμπλοκή στις συζητήσεις με κατάδικους ισοβίτες για ναρκωτικά» και «αδύναμο να πειθαναγκάσει όλους τους βουλευτές του στη στήριξη του κ. Καμμένου, που τρέχει με μεγάλη ταχύτητα προς το χθες».

Αναθεώρηση απόψεων…

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή έβαλε στο κάδρο των κυβερνητικών αποτυχιών με σαφή και εμφατικό τρόπο τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ψέγοντάς τους ότι είναι έτοιμοι να ψηφίσουν κι άλλα μέτρα προκειμένου να μη χάσουν το βουλευτικό έδρανο, επισήμανση που προκάλεσε την έντονη αντίδρασή τους στην αίθουσα της Ολομέλειας. Προαναγγέλλοντας επισήμως την κατάθεση πρότασης για σύσταση Εξεταστικής, ο κ. Μητσοτάκης τους κάλεσε να «αναθεωρήσουν» την άποψή τους για αν θα την καταψηφίσουν…

Μία από τις επιδιώξεις της Πειραιώς, εξάλλου, πέραν του να συντηρήσει ψηλά στην επικαιρότητα το θέμα, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι θα προκύψουν νέα στοιχεία και από το άνοιγμα τηλεφωνικών αρχείων, είναι να πιεστούν ακόμη περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, αφού κατέρρευσε και το τελευταίο αφήγημα, αυτός της απομείωσης του χρέους, το δέλεαρ με το οποίο υποτίθεται ότι ψήφισαν τα τελευταία μέτρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή