«Κατηγορώ» Ν.Δ. για ανικανότητα – αναξιοκρατία

«Κατηγορώ» Ν.Δ. για ανικανότητα – αναξιοκρατία

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αξιολόγηση μπορεί να περιμένει… Και η αποκομματικοποίηση του κράτους προφανώς δεν επιτυγχάνεται με τον διορισμό «Παππάδων» σε κρατικούς οργανισμούς. Η Πειραιώς επανήλθε χθες σε αμφότερα τα μέτωπα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί να εφαρμόσει καμία μεταρρύθμιση που να βελτιώνει το κράτος και να υπηρετεί το σύνολο της κοινωνίας.

Λίγες ώρες αφότου ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρενέβη προσωπικά για το ζήτημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων διαμηνύοντας ότι αυτή θα εφαρμοστεί επειδή η κοινωνία το θέλει, η Ν.Δ. κατήγγειλε την κυβέρνηση για την αποτυχία της στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θυμίζοντας το «αμαρτωλό» παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ. «Η κυβέρνηση σκόνταψε στις αντιλήψεις που εξέφραζε, απέτυχε παταγωδώς και τώρα πελαγοδρομεί χωρίς να ξέρει τι πρόκειται να κάνει», σχολίασε η Πειραιώς, η οποία επανήλθε στην ολοκληρωμένη πρόταση για ένα πάγιο σύστημα αξιολόγησης που είχε καταθέσει ο κ. Μητσοτάκης ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον Ιανουάριο του 2015 και προανήγγειλε ότι αυτή θα αποτελέσει και τη βάση για την πολιτική που θα ακολουθήσει η Ν.Δ. ως κυβέρνηση – πρόταση που προκάλεσε νέα απάντηση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης ότι «ο εφιάλτης Μητσοτάκη στη δημόσια διοίκηση θα μείνει όνειρο θερινής νυκτός». Κύκλοι της Ν.Δ. σχολίαζαν ότι οι ισχυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων αποτελούν «θρασύτατη, αναίσχυντη και παντελώς αβάσιμη προπαγάνδα».

Αναμενόμενη ήταν και η νέα αντίδραση της Πειραιώς για την κάλυψη που παρείχε ο Αλέκος Φλαμπουράρης στην επιλογή του Στέλιου Παππά για την κεφαλή του ΟΑΣΘ, με την ομολογία ότι η επιλογή του ήταν πολιτική. Αυτή τη φορά η Ν.Δ. επιστράτευσε εμμέσως πλην σαφώς το μελανό παράδειγμα του Βύρωνα Πολύδωρα που έγινε πρόεδρος της Βουλής για μία ημέρα, για να θυμίσει ότι (με αφορμή το περιστατικό) η κυβέρνηση Σαμαρά με το άρθρο 6 του Ν. 4079/2012 θεσμοθέτησε ως κώλυμα τη συγγένεια του α΄ και β΄ βαθμού για τον διορισμό μετακλητών υπαλλήλων, ειδικών συμβούλων και συνεργατών στα πολιτικά γραφεία των μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών. «Δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί τότε ότι μια επόμενη κυβέρνηση τον βαθμό συγγένειας θα τον καθιέρωνε ως απαραίτητο προσόν διορισμού για τις διοικήσεις των νομικών προσώπων του Δημοσίου, των οργανισμών και των ανώνυμων εταιρειών δημοσίου συμφέροντος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς, υπογραμμίζοντας ότι ο διορισμός δεν παραβιάζει μόνο κάθε έννοια πολιτικής και ηθικής δεοντολογίας, αλλά και ότι «καταστρατηγεί κάθε έννοια αξιοκρατίας».

Κύκλοι της Πειραιώς μιλούσαν για «αλλοπρόσαλλη στρατηγική» στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει από τη δύσκολη κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα. Η Ν.Δ. δεν έκανε τυχαία λόγο για «θέατρο» με αφορμή την αντίδραση του Πάνου Καμμένου σε όσα δήλωσε ο Νίκος Βούτσης περί Ορθοδοξίας. Ούτε θεωρεί «αυθόρμητες» τις παρεμβάσεις του προέδρου της Βουλής και του υπουργού Παιδείας, οι οποίες εκτιμάται ότι στόχο έχουν να περιχαρακώσουν τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και να «κλειδώσουν» το πιο αριστερό ακροατήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή