Πρ. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα έχει ανάγκη την αριστεία

Πρ. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα έχει ανάγκη την αριστεία

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προφανώς για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η αριστεία δεν είναι «ρετσινιά». Και πρέπει να την υπερασπιστούμε, όπως τόνισε, εκφράζοντας γραμμή που κινείται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από την κυβερνητική, καθώς υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη την αριστεία. Προσέθεσε, μάλιστα, ότι το ταλέντο που οδηγεί σε αυτήν «πρέπει να το αναζητήσουμε και να το ανακαλύψουμε, ειδικά σ’ αυτούς τους κρίσιμους καιρούς».

Υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τους μαθητές που συμμετείχαν στην 49η Ολυμπιάδα Χημείας και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τούς χαρακτήρισε «τη ζωντανή έκφραση της αριστείας» και από την πλευρά του ήθους και του τρόπου ζωής τους. Οπως είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος, «αυτή η κρίση στην οποία ζείτε –δεν είστε σε οικογένειες που έχουν μεγάλα μέσα– δεν αποτέλεσε εμπόδιο ούτε άλλοθι για εσάς. Την προσπεράσατε. Δείξατε τι μπορεί να κάνει ένας νέος άνθρωπος όταν πιστεύει στις δυνάμεις του. Κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό».

«Η γενιά σας, ο λαός μας, ο τόπος μας, θα πάνε μπροστά. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», διαμήνυσε ο κ. Παυλόπουλος, προσθέτοντας ότι «ευτυχώς» οι δυνάμεις υπάρχουν «και αυτές οι δυνάμεις ξέρουν να πορεύονται με βάση την παράδοση αυτού του τόπου και την προοπτική του». Υπενθυμίζεται ότι είναι νωπές οι μνήμες από την πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για «υποστολή της σημαίας της αριστείας», που προκάλεσε η κυβερνητική πρωτοβουλία για την επιλογή σημαιοφόρων στα δημοτικά σχολεία με κλήρωση και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η επίδοση και η πορεία των μαθητών είναι μια προσφορά στη γενιά των νέων και στη χώρα. Θύμισε μάλιστα τη ρήση του Τζον Κένεντι «Μην κοιτάτε τι μπορεί να κάνει η Αμερική για εσάς, κοιτάξτε τι θα κάνετε εσείς για την Αμερική», για να φέρει ως παράδειγμα τους μαθητές που δεν σκέφτηκαν τι έπρεπε να κάνει η πολιτεία απέναντί τους, αλλά προσέφεραν την επίδοση «στον τόπο και στη γενιά τους, δείχνοντας τι σημαίνει Ελλάδα, ποιες είναι οι δυνατότητες αυτής της γενιάς». Αναφερόμενος μάλιστα στη δική του ακαδημαϊκή διαδρομή, τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη «να ανακαλύψουμε το ταλέντο που κρύβει μέσα του ο κάθε άνθρωπος, πέρα από την καταγωγή του, πέρα από την κοινωνική του κατάσταση». «Εύχομαι στην πανεπιστημιακή σας πορεία να ακολουθήσετε τον ίδιο δρόμο και εύχομαι οι δάσκαλοί σας να μπορέσουν να καταλάβουν πόσο τυχεροί είναι έχοντας μαζί τους ακαδημαϊκούς πολίτες όπως εσείς», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή