Μητσοτάκης: «Δεν θέλω να είμαι αρεστός σε όλους»

Μητσοτάκης: «Δεν θέλω να είμαι αρεστός σε όλους»

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν προτίθεμαι να επαναλάβω τα σφάλματα του παρελθόντος, να προδικάσω δηλαδή ένα πλέγμα ακοστολόγητων και μαξιμαλιστικών προτάσεων μόνο και μόνο για να είμαι αρεστός και ευχάριστος στο εθνικό ακροατήριο», διαμήνυσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «φωτογράφισε» τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τη φιλοσοφία της πρότασής του, από την οποία, όπως είπε, δεν θα απουσιάζουν «και ορισμένες δύσκολες επιλογές».

«Η διαμόρφωση πολιτικής δεν γίνεται μόνο με συνθέσεις, αλλά και με δύσκολες επιλογές», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με μέλη της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας (ΟΚΕ), ακόμη μια επαφή στο πλαίσιο της διαβούλευσης με κοινωνικούς εταίρους, με εκπροσώπους εργοδοτών, εργαζομένων και μέλη της κοινωνίας των πολιτών, προκειμένου οι προτάσεις και το πρόγραμμα της Ν.Δ. να προκύψουν μέσα από σύνθεση απόψεων και ιδεών. Μήνυμα απηύθυνε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και για τη Δημοκρατία, οι θεσμοί της οποίας πρέπει να υποστηρίζονται και να ενισχύονται. «Το δέντρο της Δημοκρατίας θέλει διαρκές πότισμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Στη σημερινή εποχή δεν είναι εύκολο να είναι κανείς αρεστός σε όλους. Και αν είναι αρεστός σε όλους, μάλλον θα σταματήσει να είναι χρήσιμος», τόνισε χαρακτηριστικά, επιδιώκοντας να αναδείξει την «άβυσσο», όπως λέει επανειλημμένως, που τον χωρίζει από τον πρωθυπουργό, πόσο μάλλον ενόψει της ανόδου αμφοτέρων στη ΔΕΘ. Νωρίτερα, η Πειραιώς ανέδειξε το θέμα της αποτυχίας της κυβέρνησης στην υλοποίηση, διαχείριση και στον ανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ 2014-2020, αλλά χρησιμοποίησε την ευκαιρία της κριτικής για να καταθέσει τις δικές της προτάσεις διά του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας Χρίστου Δήμα. Η επιλογή του θέματος δεν είναι βεβαίως τυχαία, καθώς εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο αποδόμησης της προσπάθειας του Αλέξη Τσίπρα να εμφανιστεί ξαφνικά ως φιλικός προς την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, όταν η ίδια η κυβέρνηση ναρκοθετεί το πεδίο, ενώ δεν διαθέτει ούτε το σχέδιο ούτε την τεχνοκρατική επάρκεια, όπως σημείωσε τη Δευτέρα από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Μητσοτάκης. Εξάλλου και στη συνάντησή του με φοιτητές σε ΑΕΙ ο πρόεδρος της Ν.Δ. φρόντισε να τονίσει και την οικονομική διάσταση της αναβάθμισης των ΑΕΙ και ΤΕΙ, διαμηνύοντας ότι η Ν.Δ. θα επιτρέψει τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά με αυστηρή αδειοδότηση και έλεγχο.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας την έκθεση της ΓΣΕΒΕΕ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «πανηγυρίζει επισκεπτόμενος μεγάλες επιχειρήσεις και δεν λέει λέξη για τις μικρομεσαίες που αποτελούν την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας». Απάντηση έδωσε χθες η Πειραιώς και για τα «φαραωνικού τύπου έργα χωρίς αντίκρισμα» που εξαγγέλλει η κυβέρνηση, «επειδή δεν κάνει πραγματικό έργο». Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών σχολιάζοντας την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για τη σιδηροδρομική διασύνδεση της Βόρειας Ελλάδας με τη Βουλγαρία, μίλησε για έργο που «δεν έχει μελετηθεί, δεν έχει κοστολογηθεί, δεν έχει καμία εξασφαλισμένη χρηματοδότηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή