Παρέμβαση από το ΕΣΡ ζητεί η Ν.Δ.

Παρέμβαση από το ΕΣΡ ζητεί η Ν.Δ.

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Πειραιώς ακόμα ψάχνουν να να βρουν την έδρα, τα γραφεία, τον υπεύθυνο της εταιρείας «δημοσκοπήσεων» που επικαλέστηκε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφανθεί ότι το άνοιγμα της ψαλίδας της Ν.Δ. και του κυβερνώντος κόμματος έχει μειωθεί δραματικά… Και εκτιμούν ότι όσο η κυβέρνηση θα εξαϋλώνεται δημοσκοπικά τόσο θα καταφεύγει σε προπαγάνδα, η οποία δεν θα περιλαμβάνει μόνο fake news, αλλά και ψεύτικες δημοσκοπήσεις, προκειμένου να διαμορφώσει συγκεκριμένο πολιτικό κλίμα. Στη «δημοσκόπηση» η Ν.Δ. απάντησε, χθες, με επιστολή του διευθυντή του γραφείου του προέδρου της Ν.Δ., Μιχάλη Μπεκίρη, προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ να παρέμβει για να ελέγξει την προέλευση της εν λόγω εταιρείας. Πιο πειστικά, όμως, για τους παροικούντες την Πειραιώς, απάντησε η μέτρηση της Pulse που καταγράφει σαφή υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Στον τρίτο όροφο της Πειραιώς δήλωναν ικανοποιημένοι από τον θετικό δημοσκοπικό απόηχο που καταγράφει η εν λόγω έρευνα και η οποία διαλύει, όπως έλεγαν, τη «μαγική εικόνα» που επιχειρεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση. Κι αυτό, διότι ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να χρησιμοποιήσει την εμφάνισή του στη ΔΕΘ ως αφετηρία για τη νέα δυναμική που θέλει να προσδώσει στο κόμμα και στη στρατηγική του μέχρι την πραγματοποίηση του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων περί τα τέλη του έτους, αλλά και για να διευρύνει την απήχηση (και το προβάδισμα) της Ν.Δ. σε νέες ομάδες ψηφοφόρων. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει ήδη διαμηνύσει στα στελέχη του ότι η κινητικότητα θα συνεχιστεί και περιλαμβάνει και την επικοινωνία των προτάσεων και του σχεδίου που παρουσίασε ο ίδιος στη ΔΕΘ από βουλευτές και στελέχη.

Σημειώνεται ότι στην έρευνα της Pulse ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπερέχει με ποσοστό 43% έναντι 26% του πρωθυπουργού στο ερώτημα «ποιος τα πήγε καλύτερα στη ΔΕΘ», στο ερώτημα «ποιος είναι ο πιο ειλικρινής (44% έναντι 23%), στο ερώτημα «ποιος είναι ο πιο ουσιαστικός» (44% έναντι 24%), καθώς και στο «ποιος αντιλαμβάνεται τα προβλήματά σας» (41% έναντι 26%).

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Ν.Δ. στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ Αθανάσιο Κουτρομάνο, θύμιζε ότι με βάση τον νόμο 3603/2017, «προκειμένου να είναι νόμιμη η δημοσιοποίηση μιας δημοσκόπησης, επιβάλλεται, μεταξύ άλλων, η αναφορά του αριθμού εγγραφής του φορέα που πραγματοποίησε τη δημοσκόπηση, στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων». Υπογράμμιζε ότι από πρόχειρο έλεγχο στα αρχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΕΣΡ, η εν λόγω εταιρεία δεν περιλαμβάνεται στο μητρώο και ζήτησε από το ΕΣΡ να επιληφθεί προκειμένου να ελεγχθεί η προέλευσή της και η τυχόν παραβίαση των όρων δημοσιότητας και διαφάνειας που θέτει το ισχύον νομικό πλαίσιο. «Η πραγματικότητα δεν μπορεί να διαγραφεί, ούτε να χρωματιστεί, ροζ ή πορτοκαλί, όση προσπάθεια κι αν γίνεται. Ξαφνικά ξεφυτρώνουν δημοκοπικές εταιρείες, που δεν έχουν έδρα, δεν έχουν γραφεία δεν έχουν υπεύθυνο της εταιρείας, δεν έχουν ονοματεπώνυμο αυτού ο οποίος παρουσιάζει την έρευνα», σημείωσε (Alpha) ο Βασίλης Κικίλιας.

Πρωτοβουλίες

Παράλληλα, ο τρίτος όροφος της Πειραιώς δεν προτίθεται να «ξεχάσει» τις ευθύνες της κυβέρνησης για τη μόλυνση από την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό. Το ζήτημα θα συνεχίσει να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Ν.Δ. και θα αναδειχθεί και με νέες πρωτοβουλίες από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη μέσα στις επόμενες ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή