Η κυβέρνηση δεν διαπιστώνει καμία ευθύνη για την επίθεση στη Χαρ. Τρικούπη

Η κυβέρνηση δεν διαπιστώνει καμία ευθύνη για την επίθεση στη Χαρ. Τρικούπη

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσε η τοποθέτηση της κυβέρνησης περί «προβοκάτσιας» σχετικά με την επίθεση της Δευτέρας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. «Αντί να μιλούν αόριστα για προβοκάτορες, ας τους συλλάβουν», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση, αντί να μιλάει για παρακράτος, «να κοιτάξει στον καθρέφτη για τις δικές της ευθύνες» και να αφήσει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, την ώρα που η Φώφη Γεννηματά σημείωνε ότι είναι «ντροπή» να μιλάει η κυβέρνηση για προβοκάτσια.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έχει σηκώσει το θέμα της ασφάλειας και της τάξης ψηλά στην ατζέντα του εδώ και μήνες και μέσω της κατάθεσης σχετικής ερώτησης για την αυξημένη ανομία στην Ωρα του Πρωθυπουργού, προανήγγειλε την πρωτοβουλία της Ν.Δ. για την κατάθεση τροπολογιών –κατά πάσα πιθανότητα σήμερα– που θα καταργούν τον νόμο Παρασκευόπουλου και θα προβλέπουν την επανίδρυση φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι η κυβερνητική πλειοψηφία ανανέωσε τον νόμο Παρασκευόπουλου μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο. Μάλιστα, ο κ. Παρασκευόπουλος επανέλαβε χθες τη θέση του ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος για την αποσυμφόρηση των φυλακών όταν καταρτιστεί νέος Ποινικός και Σωφρονιστικός Κώδικας. «Δεν είπα ότι έχει δίκιο να διαμαρτύρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά ότι έχει δίκιο πως θα πρέπει να καταργηθεί, γιατί ο νόμος ήταν προσωρινός», είπε ο κ. Παρασκευόπουλος (Ant1). Παραδέχθηκε δε ότι όλοι όσοι βγαίνουν από τη φυλακή «βγαίνουν με τον αποσυμφορητικό νόμο και αυτό θα πρέπει να σταματήσει».

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του, ενώ επανέλαβε ότι η αστυνομία κάνει «υποδειγματικά» τη δουλειά της «όταν δεν εμποδίζεται από τις ιδεοληψίες τους». Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι στο μπρα ντε φερ με τον πρωθυπουργό την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης είχε χρησιμοποιήσει ως βασικό επιχείρημα τις επιπτώσεις του νόμου Παρασκευόπουλου, με βάση τον οποίο αποφυλακίστηκαν 2.000 κρατούμενοι που είχαν καταδικαστεί για κακουργήματα, πολλοί από τους οποίους υποτροπίασαν, ενώ είχε υπογραμμίσει την ανάγκη να λειτουργήσουν φυλακές υψίστης ασφαλείας, τις οποίες η κυβέρνηση κατάργησε. Είχε μάλιστα κάνει ειδική αναφορά στις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και τους πάσης φύσεως «Ρουβίκωνες» που η κυβέρνηση προστατεύει.

«Είναι ντροπή να μιλούν για προβοκάτσια», σημείωσε (ΣΚΑΪ) από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τις δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι η επίθεση της Δευτέρας στο ΠΑΣΟΚ ήταν «προβοκατόρικη εγκληματική ενέργεια». Σημειώνεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τον Νίκο Τόσκα «επιτυχημένο υπουργό, ο οποίος χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού». Η κ. Γεννηματά μίλησε για αλλεπάλληλα διαβήματα που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ στον κ. Τόσκα και τα οποία δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, αφήνοντας αιχμές ότι το θέμα της ασφάλειας των πολιτών στο κέντρο της Αθήνας «δεν μπορεί να είναι μέρος των σκοπιμοτήτων της κάθε κυβέρνησης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή