Ν.Δ.: Πρόκειται για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους

Ν.Δ.: Πρόκειται για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους

2' 18" χρόνος ανάγνωσης

Ολική επαναφορά στην ατζέντα Καμμένου και στην αποδόμηση των ισχυρισμών του υπουργού Εθνικής Αμυνας για την υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία κάνει η Πειραιώς, μιλώντας για σκάνδαλο «πρώτου μεγέθους», ενόψει και της «μητέρας των μαχών» στην οποία αναμένεται να εξελιχθεί η αυριανή συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης επερώτησης που έχουν καταθέσει προς τον ΥΠΕΘΑ βουλευτές της Ν.Δ. Χθες, μάλιστα, προστέθηκε ακόμη μία ερώτηση προς τον κ. Καμμένο, που αφορά σκιές σε άλλη υπόθεση πώλησης αμυντικού υλικού.

Η Πειραιώς έδωσε δείγμα των προθέσεών της από το πρωί διά στόματος Μαρίας Σπυράκη, η οποία αναφέρθηκε στην κατάθεση της νέας ερώτησης «για τις παράνομες πωλήσεις αμυντικού υλικού από τον κ. Καμμένο» και έβαλε εκ νέου στο κάδρο τον πρωθυπουργό, που «κρύβεται και σιωπά εδώ και 16 μέρες». «Πόσο χρόνο χρειάζεται, άραγε, ο πρωθυπουργός για να αντιληφθεί ότι ο συναρχηγός του είναι αναμεμειγμένος σε σκάνδαλο πρώτου μεγέθους;», αναρωτήθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., ενώ λίγο νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας και ο Αναστάσιος Δημοσχάκης είχαν καταθέσει ερώτηση προς τον ΥΠΕΘΑ που αφορά πώληση αεροπορικών βομβών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «χωρίς διακρατική συμφωνία και χωρίς την έγκριση του ΚΥΣΕΑ».

Δεν είναι παρά μια πρόγευση των υψηλών τόνων που θα υιοθετήσει η Ν.Δ. στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσαν την προηγούμενη εβδομάδα προς τον ΥΠΕΘΑ επτά βουλευτές της και για την οποία, εξάλλου, χθες έγινε και ειδική σύσκεψη στο γραφείο του προέδρου του κόμματος με τη συμμετοχή στενών συνεργατών του κ. Μητσοτάκη και των επερωτώντων βουλευτών. Πηγές της Πειραιώς εκτιμούσαν ότι ο κ. Καμμένος θα αποδειχθεί «η κορυφή του κυβερνητικού παγόβουνου». Απαρατήρητη στο Μοσχάτο δεν πέρασε ούτε η ομιλία της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή την περασμένη Δευτέρα, καθώς η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «προσήλωση των υπουργών της κυβέρνησης στους μεσάζοντες εμπόρους όπλων» και –συντασσόμενη, όπως έλεγαν, με τη γραμμή της Ν.Δ.– σημείωσε ότι το θέμα ξεπερνά τον κυβερνητικό εταίρο και αφορά συνολικά την κυβέρνηση.

Προσυνέδριο

Η ασφάλεια και η καθημερινότητα θα βρεθούν στο επίκεντρο του σημερινού προσυνεδρίου της Ν.Δ. που θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο της Μιχαήλ Βόδα, οδού που οι αστυνομικοί αποκαλούν «καταραμένη». Το ζήτημα της ανομίας βρίσκεται ξανά στην κορυφή της ατζέντας και η επιλογή του κέντρου της Αθήνας μόνο τυχαία δεν είναι. Μεταξύ των ομιλητών είναι ο συνταγματολόγος Γιώργος Γεραπετρίτης, ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης και ο αναπληρωτής διευθυντής του Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής της Νομικής Σχολής Αθηνών Αλέξανδρος Βαρβέρης. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις των μελών της Ν.Δ. στα ερωτηματολόγια ενόψει της σημερινής προσυνεδριακής εκδήλωσης. Το 93,5% απαντά ότι το εκφράζει η φράση «η μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή βίας αποτελεί υποχρέωση ενός κράτους δικαίου και προϋπόθεση πραγματικής ελευθερίας», έναντι του 6,5% που απαντά ότι το εκφράζει η φράση «ορισμένες κοινωνικές αντιδράσεις (καταλήψεις, αποκλεισμός εθνικών οδών) είναι ανεκτές εφόσον αποτελούν τρόπο διαμαρτυρίας ατόμων και κοινωνικών ομάδων».