Ισχυρισμοί για μέτωπο κατά ΣΥΡΙΖΑ

Ισχυρισμοί για μέτωπο κατά ΣΥΡΙΖΑ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συγκρότηση «αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατήγγειλε χθες ο κ. Ν. Βούτσης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του για τον προϋπολογισμό, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης σε τέτοιο βαθμό που, όπως σχολιάστηκε επικριτικά, δεν συνάδει με τη θεσμική του ιδιότητα ως προέδρου της Εθνικής Αντιπροσωπείας. Εντόνως συζητήθηκε, επίσης, στο Περιστύλιο, η αναφορά του ότι οι θεσμοί, που «έριξαν» τη συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ το 2014, είναι εκείνοι οι οποίοι τώρα προσφέρουν «για τους δικούς τους λόγους» ουσιαστικά στήριξη στη σημερινή δικομματική κυβερνώσα πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Κυοφορείται –και το λέω ευθέως– η συγκρότηση ενός αντιΣΥΡΙΖΑ πολιτικού μετώπου πάνω σε σαθρά υλικά, σε πολιτικές ιδιοτέλειες και σε βαθιά συντηρητική πολιτική. Οι εμπνευστές του θα διαψευστούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ν. Βούτσης, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι τα σχέδια αυτά καταστρώνονται «για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα». Για να συμπληρώσει: «Στο παρόν σενάριο ενθέρμως και απροσχημάτιστα έχει προσχωρήσει πλέον και η ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πάνω στη γραμμή να φύγει τώρα η κυβέρνηση και να υποστεί στρατηγική ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκφράζετε», προσέθεσε, «τη βαθιά ανησυχία των συμφερόντων που φεύγουν από το καθεστώς της ασυλίας και του απυρόβλητου».

Λίγο πριν κατέλθει του βήματος, τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε: «Δεν βρήκατε το ιστορικό θάρρος να πείτε δημόσια ότι το δήθεν success story του 2014 το αποτίμησαν, το απαξίωσαν και το εκμηδένισαν και σας οδήγησαν τελικά σε αποδρομή από την εξουσία οι περίφημοι διεθνείς θεσμικοί εταίροι σας. Από την άλλη, δεν έχετε το θάρρος να παραδεχθείτε ότι οι θεσμοί σήμερα για δικούς τους λόγους, για αδυναμίες και προτεραιότητες δικές τους, για αδιέξοδα δικά τους –πείτε τα όπως θέλετε– υποστηρίζουν τον οδικό χάρτη που εδράζεται στην πολιτική και γεωστρατηγική σταθερότητα της χώρας».

Ο κοιν. εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε άμεσα: «Για λόγους ευγενείας και πολιτικής σωφροσύνης, θα έπρεπε να αποφύγει το επιχείρημα που περίπου μας είπε ότι η αντιπολίτευση έχει ύποπτα κίνητρα, είναι ύποπτη».

«Δεν άκουσα στην τοποθέτηση του κ. Βούτση κανένα ψήγμα αυτοκριτικής για την αντιπολιτευτική ανευθυνότητα που επί μεγάλο χρονικό διάστημα το πολιτικό κόμμα που εκπροσωπεί είχε δείξει, ούτε για τις κυβερνητικές αυταπάτες που τόσο πολύ έχουν στοιχίσει στον ελληνικό λαό. Σε ό,τι αφορά τις εκλογές του 2015, ξέρουμε όλοι ποια ήταν η στάση σας, ποιοι προκάλεσαν τις εκλογές», σχολίασε ο κ. Χρ. Σταϊκούρας (Ν.Δ.).

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε στο σχόλιό του ο βουλευτής της Ν.Δ. Ι. Αντωνιάδης: «Ο κ. Βούτσης δεν βρήκε να πει μία κουβέντα για το ότι μετέτρεψε ο ίδιος τα περιπολικά της Αστυνομίας σε “ταξί” για να μεταφέρονται οι “Ρουβίκωνες”. Δεν είπε τίποτα για το ότι συγγενικά του πρόσωπα ήταν στην υποδοχή του Κουφοντίνα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή