Ν.Δ.: Κομματικοί στο Δημόσιο

Ν.Δ.: Κομματικοί στο Δημόσιο

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμακώνει καθημερινά η Ν.Δ. την επίθεσή της έναντι της επιχείρησης «άλωσης του κράτους» από τον ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας για τρίτη φορά μέσα σε λίγες ημέρες ότι η εξαγγελθείσα από την κυβέρνηση «αποκομματικοποίηση» της δημόσιας διοίκησης δεν είναι παρά η απόπειρα τοποθέτησης ημετέρων σε νευραλγικές θέσεις του Δημοσίου, και δεδομένου ότι η θητεία στις εν λόγω θέσεις υπερβαίνει αυτήν της κυβέρνησης, στόχος είναι να «ναρκοθετηθεί» η πορεία της επόμενης κυβέρνησης. Η Ν.Δ. θα επιμείνει στο εν λόγω ζήτημα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείονται και νέες παρεμβάσεις μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς η Πειραιώς διαμηνύει ότι θα φτάσει την υπόθεση «μέχρι τέλους».

Λίγα 24ωρα αφότου ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς είχε απαντήσει σε υψηλούς τόνους στην Oλγα Γεροβασίλη μιλώντας για «άλωση του κράτους» από συγγενείς και φίλους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η Ν.Δ. μιλούσε για επιβεβαίωση των καταγγελιών της από δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο τα 2/3 των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μισθοδοτούνται από το κράτος, η Πειραιώς επανήλθε χθες με μια σκληρή ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηρίζει «ανέκδοτο» την πρωθυπουργική δέσμευση ότι θα κόψει τον γόρδιο δεσμό μεταξύ πολιτικών κομμάτων και κρατικού μηχανισμού. «Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει βασικό στόχο την άλωση του κράτους με την τοποθέτηση κομματικών εγκάθετων σε όλες τις κρίσιμες θέσεις της δημόσιας διοίκησης. Αυτό που κατ’ ευφημισμόν ονομάζεται “αποκομματικοποίηση” της δημόσιας διοίκησης δεν είναι τίποτε άλλο από μια απροκάλυπτη απόπειρα τοποθέτησης κομματικών, συγγενών και φίλων, σε θέσεις για τις οποίες η θητεία είναι καθορισμένη και προβλέπεται να λήξει πολύ μετά την αποχώρηση της παρούσας κυβέρνησης από την εξουσία», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, με την οποία η Ν.Δ. κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να ναρκοθετήσει την πορεία της επόμενης κυβέρνησης μέσα από τον «κομματικό έλεγχο του κρατικού μηχανισμού».

Η Πειραιώς «δείχνει» προς τη διαδικασία επιλογής διοικητικών γραμματέων, αναπληρωτών διοικητικών γραμματέων, καθώς και των τομεακών και ειδικών τομεακών γραμματέων, καταγγέλλοντας καταστρατήγηση της διαδικασίας που διασφαλίζει το αδιάβλητο της επιλογής των στελεχών και κάνει λόγο για λίστες με ονόματα, προσόντα και λοιπά βιογραφικά στοιχεία υποψηφίων για τις θέσεις διοικητικών και τομεακών γραμματέων που διαβιβάστηκαν σε υπουργικά γραφεία. Σημειώνεται ότι σχετική ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε χθες ο κ. Γεωργαντάς, την ώρα που η Ν.Δ. διαμηνύει ότι θα επιμείνει «μέχρι τέλους» στην εν λόγω υπόθεση.

Συνταγματική αναθεώρηση

Χθες το βράδυ έφθασε στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή η επιστολή της Φώφης Γεννηματά για την αναγκαιότητα της συνταγματικής αναθεώρησης.

Πηγές της Πειραιώς σημείωναν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει μιλήσει για την ανάγκη μιας συνταγματικής αναθεώρησης «ευρύτατης και τολμηρής» και θύμιζαν ότι η Νέα Δημοκρατία είχε σε ανύποπτο χρόνο καταθέσει «άξονες προτάσεων που αφορούν πολύ περισσότερες αλλαγές από τις κατ’ ελάχιστον αναγκαίες που περιλαμβάνονται στην επιστολή της κ. Γεννηματά». Το ζήτημα, έλεγαν οι ίδιες πηγές, δεν είναι να αλλάξει το Σύνταγμα με τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή, αλλά η χώρα «να αποκτήσει έναν νέο καταστατικό χάρτη, σύμφωνο με τις ραγδαίες εξελίξεις της εποχής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή