Στις 20 Ιουνίου το πόρισμα της Εξεταστικής για την Υγεία

Στις 20 Ιουνίου το πόρισμα της Εξεταστικής για την Υγεία

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 20ή Ιουνίου ορίστηκε ως καταληκτική ημερομηνία οριστικοποίησης του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής. Αυτό σημειώθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, αντικείμενο της οποίας ήταν αφενός η συζήτηση επί «διαδικαστικών» ζητημάτων, σχετικών με το θέμα της εξέτασης όσων έχουν συμβεί στο χώρο του Φαρμάκου, και αφετέρου η αντικατάσταση ενός εκ των δύο πραγματογνωμόνων που αποφασίστηκε να οριστούν για τον έλεγχο οικονομικών στοιχείων του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς ο ένας εκ των δύο δήλωσε κώλυμα.

Στη συνεδρίαση αυτή, η αντιπολίτευση έθεσε θέμα κλήσης μαρτύρων ειδικά για το ΚΕΕΛΠΝΟ, με αφορμή πρόσφατες καταγγελίες για περιπτώσεις απόπειρας εκφοβισμού ή εκβιασμού υπαλλήλων με στόχο –όπως ελέχθη- να μην διαταραχθεί το κυβερνητικό αφήγημα, αλλά η πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα. «Η Επιτροπή μας δεν πρέπει να μην γίνει κυτίο παραπόνων. Δεν θα κάνουμε ανακύκλωση, αναπαλαίωση όσων έχουν ειπωθεί, δεν θα ακούσουμε τα παράπονα διαφόρων σε βάρος άλλων. Η Επιτροπή είναι για να δει αν υπάρχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Δεν θα ασχοληθούμε με καταγγελίες και παράπονα του ενός κατά του άλλου», σημείωσε εξ αρχής ο κ. Σπ. Λάππας (ΣΥΡΙΖΑ).

Εκ μέρους της ΝΔ ο κ. Γ. Γεωργαντάς εξέφρασε εντονότατο προβληματισμό για σειρά επιλογών της δικομματικής πλειοψηφίας: «Διαβλέπω δυστυχώς, βιασύνη, προχειρότητα, δεν θέλω να πω αυτή την ώρα σκοπιμότητα» είπε κάποια στιγμή. Να λάβουμε αποφάσεις μέσω των οποίων «να δείξουμε ότι είμαστε προσηλωμένοι στην αναζήτηση της αλήθειας», σημείωσε μεταξύ άλλων η κυρία Ευη Χριστοφιλοπούλου (ΔΗΣΥ).

Τελικώς και μετά από αρκετή συζήτηση, ο κ. Αντ.Μπαλωμενάκης ανέφερε ότι στην επόμενη συνεδρίαση θα κληθεί εκ νέου ο κ. Πολάκης, ενώ θα ακολουθήσει κλήση προς τον κ. Μ.Βορίδη, δίνοντας την αίσθηση για ακόμα μία φορά  ότι υπάρχει απροθυμία από την πλειοψηφία για κλήση άλλων μαρτύρων, ειδικά εκείνων που επιθυμεί η αντιπολίτευση. Επιπροσθέτως αποφασίστηκε όχι μόνο η αντικατάσταση του ενός πραγματογνώμονα, αλλά και η προσθήκη ενός ακόμα, που πρότειναν η κυρία Χριστοφιλοπούλου και ο κ. Γ. Μαυρωτάς (Ποτάμι).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή