Πέρα από κάθε όριο η Χρυσή Αυγή

Πέρα από κάθε όριο η Χρυσή Αυγή

3' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόκληση άνευ προηγουμένου, με περιεχόμενο ποινικώς κολάσιμο, όπως χαρακτηριστικά ελέχθη, κατεγράφη χθες στη Βουλή εκ νέου με πρωταγωνιστή τη Χρ. Αυγή: ο βουλευτής Κ. Μπαρμπαρούσης όχι μόνο κάλεσε τον Στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Αμυνας, για να σταματήσει, όπως είπε, η προδοσία του Μακεδονικού, αλλά και «έδειξε» στην κατεύθυνση εγκληματικών ενεργειών εις βάρος μελών της εθνικής αντιπροσωπείας, ζητώντας τον αποκεφαλισμό τους στις Πρέσπες, όπου αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία Αθηνών – Σκοπίων.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος, ύστερα από πολλές ώρες και προφανώς μόλις διαπίστωσε ότι κινήθηκαν ακόμα και ποινικές διαδικασίες κατά του βουλευτή, προέβη σε πράξη διαγραφής του Μπαρμπαρούση, ενώ δήλωσε πως όσα είπε είναι εκτός γραμμής του κόμματός του. Ωστόσο, την ώρα των απαράδεκτων δηλώσεων, όλοι οι παριστάμενοι βουλευτές της Χ.Α., τόσο με το χειροκρότημά τους όσο και λίγο μετά ο κοιν. εκπρόσωπος Χρ. Παππάς με παρέμβασή του, προσέφεραν ουσιαστικά πλήρη πολιτική κάλυψη στον βουλευτή. «Καλώ τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να σεβαστεί τον όρκο της, να συλλάβει τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, τον Π. Καμμένο και τον Πρ. Παυλόπουλο, για να αποτραπεί αυτή η προδοσία», ήταν τα λόγια του χρυσαυγίτη από του βήματος της Ολομέλειας, ενώ απευθυνόμενος στους βουλευτές που αντέδρασαν φώναζε: «Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες».

Ο πρόεδρος της Βουλής, σε άμεση παρέμβασή του, λέγοντας ότι πρέπει να μπει ένα τέλος σε τέτοιες συμπεριφορές, εισηγήθηκε και έλαβε τη συναίνεση της εθνικής αντιπροσωπείας να αποκλειστούν από την εξελισσόμενη συνεδρίαση οι βουλευτές του συγκεκριμένου κόμματος. Λίγο μετά ο Π. Καμμένος ζήτησε την ποινική δίωξη του βουλευτή για εσχάτη προδοσία.

«Μπορεί να διαφωνούμε, αλλά δεν μπορούμε να αμφισβητούμε το δημοκρατικό πολίτευμα που είναι κατάκτηση του λαού», είπε ο ένας εκ των αντιπροέδρων της Ν.Δ. Κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε με έμφαση πως ειδικά στο υπό συζήτηση εντός Βουλής εθνικό ζήτημα πρέπει άπαντες να είναι προσεκτικοί και να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, συμπεριλαμβάνοντας ευθέως στους αποδέκτες της προτροπής του και τους συναδέλφους του στη Ν.Δ. Για να προσθέσει, δε, τονίζοντας κατηγορηματικά πως δεν το κάνει με διάθεση «συμψηφισμού», ότι ήδη από το πρωί ακούστηκαν απίστευτες ακρότητες κατά του κόμματός του από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Χατζηδάκης αναφερόταν στην κ. Αναστασία Γκαρά, η οποία είχε χρησιμοποιήσει ακραίες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς κατά των στελεχών της Ν.Δ. «Μιλάτε για πατρίδα όταν ιστορικά η παράταξή σας δεν έχει κάνει ούτε μία πράξη πατριωτική, ούτε μία. Δεν πολεμήσατε ποτέ γι’ αυτή την πατρίδα. Δεν υπερασπιστήκατε ποτέ αυτή την πατρίδα. Η ιστορία σας συνοδεύεται από πατριδοκάπηλους, συνεργάτες της χούντας, των ναζί και προδότες», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, ότι η κυβέρνηση, διά του κ. Δημ.Τζανακόπουλου, επιχείρησε με δηλώσεις του εκτός Βουλής να επενδύσει επικοινωνιακά στη στάση του Μπαρμπαρούση προκειμένου να επιτεθεί στη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι τη συμπεριφορά των χρυσαυγιτών τροφοδοτεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Η ευθύνη για το γεγονός ότι ο φασιστικός και εθνικιστικός εσμός έχει πλήρως αποθρασυνθεί και καλεί ευθέως σε κατάλυση της δημοκρατίας βαραίνει αποκλειστικά τον Κυρ. Μητσοτάκη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δίωξη για εσχάτη προδοσία

Για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας διώκεται από την Εισαγγελία της Αθήνας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή ο οποίος έχει τη δυνατότητα να εκδώσει ένταλμα σύλληψης εις βάρος του κατηγορουμένου με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς μετά τις καταθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου και Φώτη Κουβέλη στον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη, που χειρίστηκε την έρευνα. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρής είχε δώσει παραγγελία για κατεπείγουσα έρευνα ως προς την τέλεση των αδικημάτων της εσχάτης προδοσίας και των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας μετά τη «διπλή» εντολή που έδωσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Η έρευνα ανετέθη στον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη και ως μάρτυρες στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσαν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής του Φώτης Κουβέλης, οι οποίοι είχαν μεταβεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσκομίζοντας βίντεο αλλά και επικυρωμένα πρακτικά της ομιλίας του Κ. Μπαρμπαρούση στη Βουλή. Σε δηλώσεις τους κατά την έξοδο καταλόγισαν κακουργηματικές πράξεις στον βουλευτή.

Εν τω μεταξύ, στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο οδηγήθηκε ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος, ο οποίος κατηγορείται για σειρά πλημμελημάτων (αντίσταση, πρόκληση για τέλεση του κακουργήματος της ανθρωποκτονίας, προσβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, εξύβριση και απειλή) αναφορικά με πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» για τη συμφωνία με τα Σκόπια. Η δίκη αναβλήθηκε για το τέλος του μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή