ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Γεροβασίλη – ΝΔ στη Βουλή για διορισμούς

kontra-gerovasili-nd-sti-voyli-gia-diorismoys-2259246

«Τώρα κυβερνάμε εμείς», είναι η φράση που χρησιμοποίησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη, ως απάντηση στην κριτική την οποία δέχθηκε σήμερα στη Βουλή από την αντιπολίτευση, και κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση, για τις επιλογές της κυβέρνησης στον τομέα της στελέχωσης του Δημοσίου, με αφορμή επίκαιρη επερώτηση βουλευτών της ΝΔ αναφορικά με το άρωμα κομματικοποίησης που, όπως υποστηρίζουν, αποπνέουν οι σχετικές διαδικασίες.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη όχι απλώς απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις των επικριτών της κυβέρνησης και ειδικότερα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και αντεπιτέθηκε αφενός κάνοντας χρήση απαξιωτικών όρων για τους ερωτώντες βουλευτές («Δεν ακούτε τί λέω, δεν διαβάζετε τις προκηρύξεις, δεν βλέπετε πώς το ΑΣΕΠ λειτουργεί. Μιλάτε στον αέρα, αδιάβαστοι, με αφηγήματα που έχετε προκατασκευάσει. Δεν κάνετε ούτε σωστή χρήση ελληνικής γλώσσας, μέσα στην αμηχανία σας λέτε ό,τι θέλετε», ήταν ορισμένα απ’ όσα είπε), αλλά και επικαλούμενη το ποιό κόμμα έχει σήμερα την εξουσία, τόνισε πως τα κυβερνητικά σχέδια θα προχωρήσουν: «Τώρα κυβερνάμε εμείς. Οταν κυβερνήσετε εσείς, κάντε ό,τι καταλαβαίνετε», ανέφερε χωρίς περιστροφές.

Νωρίτερα, οι «γαλάζιοι» ανέφεραν ότι οι προκηρύξεις για τη στελέχωση επιτελικών θέσεων του Δημοσίου είναι έτσι φτιαγμένες που στόχο έχουν να διαμορφωθεί μια κατάσταση υπονομευτική για την επόμενη κυβέρνηση. «Με πράξεις και παραλείψεις επί 3,5 χρόνια εκθρέψατε και γιγαντώσατε το κομματικό, το πελατειακό κράτος. Θέλετε να ναρκοθετήσετε την επόμενη κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη. Πλανάστε αν το νομίζετε. Τα σχέδια που απεργάζονται κάποιοι ένοικοι του Μαξίμου, θα πέσουν στο κενό» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ι. Κεφαλογιάννης. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο εκ των αντιπροέδρων του κόμματος Αδ. Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Για να είμαστε όλοι συνεννοημένοι και το κάνω από το Βήμα της Βουλής για να μην έχω παρεξηγήσεις με κανέναν στο μέλλον: Εμείς δεν αναγνωρίζουμε αυτήν τη διαδικασία.

Όσοι τυχόν επιλεγούν με αυτήν τη διαδικασία, πρέπει να ξέρουν ότι η επόμενη Κυβέρνηση θα καταργήσει αυτές τις θέσεις και θα ξεκινήσει διαφανή διαδικασία από την αρχή. Βλέποντας τις δημοσκοπήσεις ότι θα υποστείτε συντριβή στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, μεθοδεύετε φεύγοντας να αφήσετε σε όλα τα Υπουργεία με θητεία Γενικούς Γραμματείς, για να ελέγχετε τα Υπουργεία και να εμποδίζετε την εφαρμογή του πολιτικού σχεδίου της επόμενης Κυβερνήσεως και να δημιουργείτε καθημερινά προβλήματα, τα οποία θα φορτώνεται η επόμενη κυβέρνηση. Αυτός είναι όλος ο στόχος σας».

Εναντι αυτών, η κυρία Γεροβασίλη απάντησε: «Αμα γίνετε ποτέ κυβέρνηση, που δεν το βλέπω, κάντε ό,τι θέλετε».

Κατά την διάρκεια της συζήτησης της επερώτησης, σε παρέμβασή του μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ Ι. Ανδριανός επισήμανε, επικαλούμενος την «Κ»: «Παιδιά φεύγουν, επιστήμονες με το brain drain σε καθημερινή βάση. Είδαμε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στοιχεία ότι η ροή αυτού του έμψυχου επιστημονικού πλούτου της χώρας συνεχίζει με ροές σε ετήσια βάση πενήντα χιλιάδων. Βλέποντας λοιπόν αυτά τα παιδιά με τις σπουδές, με τα προσόντα που έχουν αυτές τις τακτικές τις προσπάθειες της Κυβέρνησης να δημιουργήσει κομματικό κράτος σίγουρα απογοητεύονται και πραγματικά δεν το αξίζουν».

Και ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέκριναν την κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί και σε αυτό τον τομέα, αίσθηση προκάλεσε η στάση της Χρυσής Αυγής, δεδομένου ότι ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος Χρ. Παππάς, πέραν των άλλων υβριστικών για το πολιτικό σύστημα που συνήθως ακούγονται από το συγκεκριμένο χώρο, σήμερα επιτέθηκε με σφοδρότητα στην ΝΔ αφιερώνοντας μόνο λίγο από το χρόνο της ομιλίας του στην κριτική του προς το ΣΥΡΙΖΑ.