Μητσοτάκης: «Απόδοση των ευθυνών για το Μάτι»

Μητσοτάκης: «Απόδοση των ευθυνών για το Μάτι»

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μήνυμα ότι το ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Μάτι και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής δεν εξαντλήθηκε στα πρώτα 24ωρα μετά την τραγωδία, αλλά και ότι η Ν.Δ. θα επιμείνει στην ανάγκη απόδοσης ευθυνών παρά τις προσπάθειες «συγκάλυψης» από την κυβέρνηση που επιδιώκει να αλλάξει την ατζέντα, εξέπεμψε η χθεσινή δεύτερη επιτόπια επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. στην περιοχή, έναν ακριβώς μήνα μετά τη φονική πυρκαγιά.

Αυτή, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε δύο 24ωρα αφότου ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε στο γραφείο του με μέλη της συντονιστικής επιτροπής κατοίκων του Ματιού, εστιάζοντας στις αντιξοότητές τους και στην καθημερινότητά τους που δεν έχει επανέλθει σε κανονικότητα, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε το Μάτι να αναγεννηθεί το συντομότερο δυνατόν. Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την κατάσταση, συνομίλησε με κατοίκους, πολλοί από τους οποίους του έδειξαν τις ζημιές στα σπίτια τους, σε προφανές κοντράστ με τον πρωθυπουργό που έκανε τη μοναδική επίσκεψη στην περιοχή σε αποστειρωμένο περιβάλλον, χωρίς να έρθει σε επαφή με κατοίκους. «Εχει περάσει ένας μήνας από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου και η θλίψη, η οργή, η αγανάκτηση παραμένουν βουβές, αλλά και πολύ έντονες σε αυτήν την περιοχή που τραυματίστηκε τόσο πολύ», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., προσθέτοντας ότι δέσμευσή του είναι «να αποδοθούν όλες οι ευθύνες εκεί που πρέπει». Πρόσθεσε ότι έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, άφησε, ωστόσο, αιχμές περί λογοδοσίας, καθώς, όπως είπε, «κάποιοι έφταιξαν που 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, άνθρωποι έχασαν τις περιουσίες τους».

«Η Ν.Δ. δεν πρόκειται να υπονομεύσει και άλλο την πορεία της χώρας», σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. (Realfm), προσθέτοντας ότι η χώρα πρέπει να κοιταχθεί στον καθρέφτη κι ότι αυτός επιβάλλει «μία καινούργια αρχή, μία νέα κυβέρνηση η οποία θα έχει δικό της πρόγραμμα». Οι εκλογές είναι το «κλειδί» για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, υπογράμμισε η Μαρία Σπυράκη, τονίζοντας ότι με ευθύνη της κυβέρνησης δημιουργούνται «μία ακραία διχαστική ατμόσφαιρα» και ένα «μπαράζ λαϊκισμού». Περιγράφοντας τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η Ν.Δ. έναντι της όξυνσης που σκοπίμως προκαλεί η κυβέρνηση, η κ. Σπυράκη τόνισε ότι η Ν.Δ. θα οδεύσει προς τις εκλογές απευθυνόμενη «στους πολίτες που ξέρουν, καταλαβαίνουν, πληγώθηκαν και πλήρωσαν πολύ ακριβά αυτό που συμβαίνει. Δεν θα μπούμε σε μπαράζ παροχών, είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που επενδύει στη λύση των προβλημάτων, που θεωρεί ότι το τέλος της κυνικής παρέας που κυβέρνησε τον τόπο θα έρθει μέσα από σοβαρές, ορθολογικές προτάσεις».

Ερώτηση για τον τζόγο

Tην ίδια ώρα –και με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα της «Κ»– η Πειραιώς επανήλθε στη δυστοκία της κυβέρνησης να φορολογήσει τον παράνομο διαδικτυακό τζόγο, ζήτημα που έχει επανειλημμένως θέσει με ερωτήσεις στη Βουλή και στο οποίο έχει αναφερθεί και ο κ. Μητσοτάκης. Η Ν.Δ. κατέθεσε εκ νέου στη Βουλή την ερώτηση, επισημαίνοντας ότι ο ετήσιος τζίρος των παράνομων διαδικτυακών στοιχηματικών εταιρειών υπολογίζεται σε περισσότερα από 5 δισ., ενώ περισσότερες από 2.700 παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες έχουν καταγραφεί από την Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων. Και ζητεί από την κυβέρνηση και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να απαντήσουν γιατί δεν έχουν ρυθμίσει την αγορά τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου, καθώς ο ΥΠΟΙΚ είχε δεσμευθεί ότι θα κατέθετε σχετικό νομοσχέδιο μέχρι το τέλος του 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή