Η Ν.Δ. με το βλέμμα στο μέλλον

Η Ν.Δ. με το βλέμμα στο μέλλον

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ποιος ανασχηματισμός; Ασχολείται κανένας εδώ στην ξεχασμένη ορεινή Ελλάδα με τον ανασχηματισμό του κ. Τσίπρα;» Το ρητορικό ερώτημα με το οποίο απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς για τον ανασχηματισμό και η άρνησή του να σχολιάσει πρόσωπα του νέου κυβερνητικού σχήματος –εκτός του ότι «όσοι είναι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας σήμερα μένουν αμετακίνητοι»– είναι ενδεικτικά της κυρίαρχης πεποίθησης στον τρίτο όροφο της Πειραιώς ότι το νέο σχήμα είναι ανάξιο σχολιασμού.

Την ίδια ώρα, ενδεικτικό της στρατηγικής επιλογής του προέδρου της Ν.Δ. να αναδείξει ενόψει της ΔΕΘ και όχι μόνο το θετικό αφήγημα και τις προτάσεις για την επόμενη μέρα αντί να σχολιάζει τα πεπραγμένα μιας κυβέρνησης που, όπως είπε κατά τη χθεσινή του περιοδεία στα Γρεβενά, «έχει ήδη ολοκληρώσει πρακτικά τη θητεία της και όσο γρηγορότερα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο για τον τόπο», είναι και η χθεσινή αποστροφή του ότι «εγώ θα μιλάω για το μέλλον, για την ενότητα και την ανάγκη που έχει αυτός ο τόπος να κάνει μια δυναμική επενδυτική επανεκκίνηση». «Οσο η κυβέρνηση επενδύει στην πόλωση και στον διχασμό και στο χθες, άλλο τόσο εγώ θα επενδύω στην ενότητα, στην αισιοδοξία και στο αύριο», σημείωσε, κατά την επίσκεψή του σε ακόμη μία μονοεδρική περιφέρεια, λίγες μέρες μετά την περιοδεία του στη Ζάκυνθο, καθώς η επικράτηση στις μονοεδρικές αποτελεί εκλογικό στοίχημα για τη Ν.Δ. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ούτε ο ανασχηματισμός ούτε «ο διχαστικός λόγος» του κ. Τσίπρα ενδιαφέρουν τους πολίτες, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει καθηλώσει τη χώρα σε μια παρατεταμένη κατάσταση παρακμής».

«Είναι η τελευταία κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου» επεσήμανε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχει καμία σημασία ποιοι εντάσσονται πλέον στην κυβέρνηση, καθώς «ανακυκλώνονται πρόσωπα από το παρελθόν που έχουν δώσει εξετάσεις αποτελεσματικότητας και έχουν κριθεί» (ρ/σ Αθήνα 9.84, Focus fm).

Σχολιάζοντας όσους έμειναν και όσους έφυγαν, η Μαρία Σπυράκη επεσήμανε ότι άνθρωποι που συμβόλισαν την καταστροφή στο Μάτι, «όπως ο Πάνος Σκουρλέτης, μένουν στο σύστημα», όπως και οι πρωταγωνιστές της συμφωνίας των Πρεσπών (αναφέρθηκε στους κ. Κοτζιά και Καμμένο), αλλά και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που «έχει βάλει τη σφραγίδα του στο μείγμα οικονομικής πολιτικής». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον νέο υπουργό Δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι ο Μιχάλης Καλογήρου «έχει εκπροσωπήσει και υπερασπιστεί και εκτός δικαστικών αιθουσών καταδικασμένους για τρομοκρατία».

Οριο εισαγωγής σε ΑΕΙ

Την ίδια ώρα, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και με αφορμή τα συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ο κ. Μητσοτάκης σχολιάζει την εισαγωγή σε εκπαιδευτικά ιδρύματα με πολύ χαμηλή βαθμολογία, υπογραμμίζοντας ότι «υπονομεύει την έννοια της ανώτατης εκπαίδευσης», ενώ δεσμεύεται ότι θα επαναφέρει το κατώτατο όριο εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. «Από το 2005, ως νέος βουλευτής, είχα υποστηρίξει την καθιέρωση ενός κατώτατου ορίου εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Η ρύθμιση αυτή πρέπει να επανέλθει. Και θα επανέλθει από την επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.», τονίζει, προσθέτοντας ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν κινδυνεύουν από την αξιολόγηση και ότι «απειλούνται από μια ισοπεδωτική λογική που εντέλει τα απαξιώνει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή