Αποχώρηση από την Κ.Ο. της Εν. Κεντρώων

Αποχώρηση από την Κ.Ο. της Εν. Κεντρώων

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε «σχέδιο αποστασίας» εις βάρος του κόμματός του αποδίδει ο κ. Β. Λεβέντης το φαινόμενο των ανεξαρτητοποιήσεων βουλευτών που εξελέγησαν με την Ενωση Κεντρώων, με αφορμή την επισημοποίηση, από χθες, της αποχώρησης του κ. Αρ. Φωκά, και ενώ –παρά τις διαψεύσεις των τελευταίων ωρών– πολλοί συζητούν το ενδεχόμενο να φύγει ακόμη ένας: ο κ. Γ. Σαρίδης.

Ο κ. Λεβέντης μιλώντας στο ΣΚΑΪ υποστήριξε πως πίσω από το προαναφερθέν σχέδιο βρίσκεται ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης με το αιτιολογικό ότι η αποδυνάμωση της Ε.Κ. ενισχύει την προσπάθειά του προς μια αυτοδυναμία της Ν.Δ. Βεβαίως, σημειώνεται ότι από τους έως τώρα 4 βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από το κόμμα του κ. Λεβέντη, μία πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ (Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου), ένας στη ΔΗΣΥ (Γ. Καρράς) και ένας στη Ν.Δ. (Γ. Κατσιαντώνης).

Οσον αφορά τον κ. Φωκά, ουδείς εκφράζει εκτίμηση εάν ο ίδιος προσανατολίζεται προς κάποιο κόμμα, με τους υπάρχοντες κομματικούς μηχανισμούς να διαψεύδουν κάθε σενάριο προσέγγισης του συγκεκριμένου βουλευτή. Στους διαδρόμους της Βουλής, ωστόσο, έχει καταγραφεί σχόλιο πως βάσει των απόψεων που κατά καιρούς εκφράζει ο κ. Φωκάς (μεταξύ άλλων για το «μακεδονικό»), ιδεολογικά εμφανίζεται να βρίσκεται πιο κοντά προς τους ΑΝΕΛ.

Ως προς την περίπτωση του κ. Σαρίδη, ο οποίος έως το βράδυ της περασμένης Τρίτης εμφανιζόταν ως ο πιθανότερος να διαβεί την έξοδο, τόσο εξαιτίας της δημόσιας αντιπαράθεσής του με τον έτερο βουλευτή της Ε.Κ. Δημ. Καβαδέλλα και τη μη πολιτική κάλυψη προς το πρόσωπό του από τον κ. Λεβέντη, όσο και λόγω γενικότερων διαφωνιών του με ζητήματα λειτουργίας του κόμματος, χθες εμφανίστηκε να διαψεύδει πως προτίθεται να ανεξαρτητοποιηθεί. Ειδικότερα εμφανίζεται να λέει πως δεν είναι στις προθέσεις του ούτε να πάει σε άλλο κόμμα ούτε να «προσεγγίσει» τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω υπερψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών – όπως ορισμένοι κύκλοι διέδωσαν τις τελευταίες ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως σε περίπτωση αποχώρησης και του κ. Σαρίδη, δημιουργείται μείζον πρόβλημα για την Ε.Κ., καθώς μένοντας με μόνο τέσσερις βουλευτές χάνει όλα τα δικαιώματα που προβλέπονται από τον Κανονισμό της Βουλής ως αναγνωρισμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα, γεγονός το οποίο σημαίνει ουσιαστικά την κοινοβουλευτική «εξαφάνιση» του κ. Λεβέντη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή