Ν.Δ.: Στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησης Κοτζιά

Ν.Δ.: Στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησης Κοτζιά

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν προτίθεται η Ν.Δ. να αφήσει να ξεχαστεί η ενδοκυβερνητική σύγκρουση που έχει ξεσπάσει με την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά και τα βαριά λόγια που αντάλλαξε με τον Πάνο Καμμένο στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης. Εξάλλου, όσο οι πρωταγωνιστές της σιωπούν, τόσο η Πειραιώς θα θέτει ερωτήματα.

Η επισήμανση του Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι θεωρεί την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών «ακατανόητη» και η απάντηση-προτροπή του κ. Κοτζιά προς την κυβέρνηση να δημοσιεύσει την εννεασέλιδη επιστολή παραίτησης που απηύθυνε στον πρωθυπουργό, απαριθμώντας τους λόγους της παραίτησής του, ήταν η αφορμή για την Πειραιώς να επανέλθει στο ζήτημα, το οποίο, πάντως, δεν προτίθεται να αφήσει να «ξεθυμάνει», όπως επιδιώκει η κυβέρνηση. «Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτηρίζει την παραίτηση του κ. Κοτζιά ακατανόητη. Ο κ. Κοτζιάς, από την πλευρά του, λέει ότι έχει λόγους. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα, τώρα, να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά προκειμένου όλοι οι Eλληνες να πληροφορηθούν τι ακριβώς συνέβη», σημείωσε χθες η Μαρία Σπυράκη επιμένοντας να δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά. Το αίτημα είναι ενδεικτικό της πρόθεσης της Ν.Δ. να «σηκώσει» κι άλλο το συγκεκριμένο ζήτημα, βάζοντάς το μάλιστα στο ευρύτερο κάδρο των σκανδάλων που έχουν καταγραφεί επί των ημερών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Τυχαία δεν είναι ούτε η δημοσιοποίηση της συνάντησης που είχαν την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και η σύμβουλος ενέργειας και φυσικών πόρων του προέδρου του κόμματος, Αλεξάνδρα Σδούκου, με τον πρόεδρο του υπερταμείου Γιώργο Διαμαντόπουλο και τη διευθύνουσα σύμβουλο Ράνια Αικατερινάρη με αιχμή τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η ΔΕΗ. Πηγές της Πειραιώς έλεγαν ότι η συνάντηση έγινε προκειμένου η Ν.Δ. να εκφράσει τον προβληματισμό της και να ενημερωθεί για τη «ραγδαίως επιδεινούμενη κατάσταση των οικονομικών στοιχείων της ΔΕΗ, τις ανακρίβειες που προέκυψαν στους ισολογισμούς της επιχείρησης», καθώς και τη σκοπιμότητα της εξαγοράς από τη ΔΕΗ της οικονομικά προβληματικής σκοπιανής εταιρείας του αντιπροέδρου τού Ζόραν Ζάεφ. Η συνάντηση αποτελεί μήνυμα ότι πρέπει να αναστραφεί η αρνητική πορεία της ΔΕΗ.

Εν τω μεταξύ, η χθεσινή ανακοίνωση της απόφασης του Γιώργου Ορφανού να προχωρήσει στη διεκδίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι έτοιμος για «συμμαχίες και συγκρούσεις», αλλά και ο συνυπολογισμός των συνεπειών της απλής αναλογικής την επόμενη μέρα στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, φαίνεται ότι ήταν οι καταλυτικοί παράγοντες που οδήγησαν τον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη στην απόφαση να μην κατέβει υποψήφιος στον Δήμο Θεσσαλονίκης και να διεκδικήσει νέα θητεία στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, όπου σημειώνεται ότι εκλέγεται με πολύ υψηλά ποσοστά. Υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ. τον πρόκρινε ως υποψήφιο με αξιώσεις και ο ίδιος προσανατολιζόταν θετικά στην πρόταση του προέδρου της Ν.Δ. Χθες, όμως, ανακοίνωσε την απόφασή του να μην κατέβει στη Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή