Ν.Δ.: Ερευνα για τις αναφορές του κ. Ν. Κοτζιά

Ν.Δ.: Ερευνα για τις αναφορές του κ. Ν. Κοτζιά

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιμένει η Πειραιώς να αναδεικνύει τον κυβερνητικό «παραλογισμό» με αιχμή τις νέες πληγές που άνοιξε η σύγκρουση Ν. Κοτζιά – Π. Καμμένου, βάζοντας στο κάδρο και τον Αλ. Τσίπρα, καθώς η κυβέρνηση, λένε από την Πειραιώς, επιδεικνύει εντυπωσιακή αφωνία για το συγκεκριμένο ζήτημα, πολλώ δε μάλλον για όσα είπε στην τελευταία του παρέμβαση ο κ. Κοτζιάς, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Καμμένος στο υπουργικό συμβούλιο κατηγόρησε ολόκληρη την κυβέρνηση ότι χρηματίστηκε από τον Τζορτζ Σόρος.

«Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτείται από τον Τζορτζ Σόρος. Δεν το λέει η Ν.Δ., αλλά δημοσίως πια ο κ. Κοτζιάς. Ο κ. Τσίπρας θα εξηγήσει στους πολίτες ποιους εννοεί ο κ. Καμμένος ότι χρηματίζονται ή έχει πάθει ξανά αφωνία, όπως στο υπουργικό συμβούλιο;». Συνέχεια στο θέμα έδωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Κεφαλογιάννης, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό καθώς και γραπτή ερώτηση προς τον Π. Καμμένο, προκειμένου να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τον ισχυρισμό του τέως ΥΠΕΞ ότι ο κ. Καμμένος στη διάρκεια του τελευταίου υπουργικού κατήγγειλε τον χρηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης από τον κ. Σόρος για την ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Σημειώνεται ότι ερωτώνται, μεταξύ άλλων, σε ποιες νομικές ενέργειες προέβησαν προκειμένου να διακριβώσουν την αλήθεια αυτής της «βαρύτατης καταγγελίας».

Την ίδια ώρα, η Ν.Δ. επιμένει και στη δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης του κ. Κοτζιά. Αφήνοντας αιχμές για την απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει την υπόθεση της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης με νομοσχέδιο και όχι με τα Προεδρικά Διατάγματα που προανήγγειλε ο τέως ΥΠΕΞ, ο τομεάρχης Εξωτερικών μίλησε για «παλινωδίες» που επιβεβαιώνουν «την προχειρότητα και τον ασυγχώρητο ερασιτεχνισμό και σε μείζονα ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής, εις βάρος των εθνικών συμφερόντων» και ζήτησε να δοθεί στη Βουλή η επιστολή παραίτησης με τη διαδικασία κατάθεσης εγγράφων, κάτι που, εκτός από τον Γ. Κουμουτσάκο, προσυπογράφουν όλοι οι μετέχοντες στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής βουλευτές της Ν.Δ. Η Πειραιώς διαμηνύει ότι θα συνεχίσει στην ίδια λογική να ζητεί από τους κ. Καμένο και Κοτζιά να δώσουν εξηγήσεις, προκειμένου να αναδείξει την εικόνα «αποσύνθεσης» και «παρακμής» που εκπέμπει η κυβέρνηση, καθώς, όπως σημείωναν, είναι «πρωτοφανές» νυν και πρώην υπουργοί να υβρίζονται είτε ανοικτά είτε υπαινικτικά, να αφήνουν υπονοούμενα και για τον πρωθυπουργό και ο ίδιος «να προσποιείται ότι δεν ακούει και δεν καταλαβαίνει».

Ψηλά στην ατζέντα της Ν.Δ. παραμένει η Παιδεία, με αιχμή την κατάσταση στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, την οποία ανέδειξε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην τελευταία του παρέμβαση, διαμηνύοντας ότι θα συγκρουστεί με πάσης φύσεως «Ρουβίκωνες». Σχολιάζοντας τη συμβολική αναστολή της λειτουργίας των προπτυχιακών προγραμμάτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών λόγω παρουσίας εμπόρων – διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών, η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως έκανε λόγο για «εκκωφαντική σιωπή» της κυβέρνησης και επανέλαβε ότι η Ν.Δ. δεσμεύεται για το «αυτονόητο»: την αυτεπάγγελτη επέμβαση των Αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη που λαμβάνει χώρα στα ιδρύματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή