Ν. Δένδιας: Η Τουρκία πρέπει να δώσει πολλά απτά δείγματα σεβασμού του διεθνούς δικαίου

Ν. Δένδιας: Η Τουρκία πρέπει να δώσει πολλά απτά δείγματα σεβασμού του διεθνούς δικαίου

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. αναγνώρισε ότι η αποχώρηση του Ορούτς Ρέις είναι ένα θετικό δείγμα, αλλά ένα πρώτο δείγμα. Θα πρέπει η Τουρκία να δώσει πολλά άλλα απτά δείγματα σεβασμού του διεθνούς δικαίου» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σε δήλωσή του μετά από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., ο κ. Δένδιας τόνισε ότι το ζήτημα θα συζητηθεί εκ νέου στη Σύνοδο Κορυφής, ώστε να καταλήξει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε κατευθύνσεις για τις ευρω-τουρκικές σχέσεις.

«Ελπίζουμε ότι μέχρι τότε η Τουρκία θα έχει δώσει απτά δείγματα σεβασμού του διεθνούς δικαίου» συμπλήρωσε.

Ο κ. Δένδιας επεσήμανε πως «από εκεί και πέρα συζητήθηκε μια πολύ μεγάλη γκάμα θεμάτων. Η Λευκορωσία, η ανάγκη επιβολής κυρώσεων κατά του καθεστώτος Λουκασένκο, η σχέση της Ε.Ε. με την Κίνα, η σχέση της Ευρώπης με τις χώρες νότια της Μεσογείου, ώστε να μπορέσουμε να κατευθύνουμε αναπτυξιακούς πόρους για να λύσουμε προβλήματα όπως η ανεργία και η μετανάστευση».

«Γενικά, έγινε ευρύτερη συζήτηση για τις γεωπολιτικές προκλήσεις που αφορούν την Ένωση» κατέληξε.

Στο σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. η Κύπρος επέμεινε στο βέτο κατά των κυρώσεων στη Λευκορωσία, συνδέοντας τη συναίνεσή της με την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για τη συνεχιζόμενη δράση της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Διαβάστε επίσης:

Η στάση της Αγκυρας κρίνει τις μελλοντικές σχέσεις με την Ε.Ε.

Ορόσημο η Σύνοδος Κορυφής

Εναρξη των διερευνητικών και στο βάθος Πομπέο

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή