Ουκρανία: Στη Ζαπορίζια ο Έλληνας πρόξενος – Θα διανυκτερεύσει εκεί

Ουκρανία: Στη Ζαπορίζια ο Έλληνας πρόξενος – Θα διανυκτερεύσει εκεί

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης έφτασε στη Ζαπορίζια. Θα διανυκτερεύσει εκεί καθώς δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία το βράδυ. «Όλα καλά», λένε διπλωματικές πηγές.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, έφτασε στη Ζαπορίζια. Θα διανυκτερεύσει εκεί καθώς δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία το βράδυ. «Όλα καλά», λένε διπλωματικές πηγές. 

Υπενθυμίζεται πως από το μεσημέρι της Τρίτης, 15 Μαρτίου, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού του γενικού προξένου της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη. Oπως γνωστοποιήθηκε από διπλωματικές πηγές, ο κ. Ανδρουλάκης, τελευταίος διπλωμάτης κράτους-μέλους της Ε.Ε. στη Μαριούπολη, μεταφέρεται μαζί με το επιτόπιο προσωπικό της αποστολής του ΟΑΣΕ, το κτίριο του οποίου στην πόλη είχε άλλωστε μετατραπεί σε καταφύγιο τις τελευταίες ημέρες. Οι επαφές που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τις προηγούμενες ημέρες με τους επικεφαλής του ΟΑΣΕ, του Ερυθρού Σταυρού αλλά και τον εκπρόσωπο της Αγίας Eδρας (το Βατικανό ηγείται ανθρωπιστικής αποστολής στην Ουκρανία), αλλά και σε διπλωματικό επίπεδο οι συζητήσεις με τις εμπόλεμες πλευρές, είχαν ως στόχο τον συντονισμό ώστε ο κ. Ανδρουλάκης να ενταχθεί σε ένα πολυεθνικό κονβόι το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 30 άτομα.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία, 21η ημέρα εισβολής – Ολες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή