Aκάρ: «Κακός γείτονας» η Ελλάδα που «παρενοχλεί»

Aκάρ: «Κακός γείτονας» η Ελλάδα που «παρενοχλεί»

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, έστρεψε και πάλι τα πυρά του κατά της Ελλάδας την οποία παρουσίασε ως «κακό γείτονα» που «παρενοχλεί» την Τουρκία.

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, έστρεψε και πάλι τα πυρά του κατά της Ελλάδας την οποία παρουσίασε ως «κακό γείτονα» που «παρενοχλεί» την Τουρκία.

«Στο Αιγαίο κακός γείτονας μας παρενχολεί συνέχεια. Να πω ξεκάθαρα πως εμείς δεν κάνουμε καμία παρενόχληση εάν δεν κάνουν σε μας. Αυτό ισχύει για το Ναυτικό, την Αεροπορία και τον Στρατό Ξηράς. Αυτό που κάνουμε εμείς είναι πως δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση των δικαιωματων μας. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο. Αυτό είναι σίγουρο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ακάρ ο οποίος επανέφερε παράλληλα και τους τουρκικούς ισχυρισμούς για «κλείδωμα» F-16 από τους ελληνικούς S-300, ισχυρισμούς τους οποίους όμως έχει ήδη διαψεύσει κατηγορηματικά η ελληνική πλευρά.

«Όπως ξέρετε υπήρξε ένα γεγονός στις 23 Αυγούστου», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ και συνέχισε: «Στο παρελθόν αν και διαπραγματευτήκαμε με τις ΗΠΑ συστήματα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς για να υπερασπιστούμε τον εναέριο χώρο μας, δεν μας έδωσαν το σύστημα Patriot. Μιλήσαμε με τους Γάλλους, δεν μας έδωσαν το SAMP-T. Έτσι, πήγαμε και αγοράσαμε τους S-400. Τότε ξεσηκώθηκαν , “πώς μπορείτε να αγοράσετε ένα τέτοιο σύστημα;”. Τώρα, στις 23 Αυγούστου, η κατώτερη έκδοση αυτού του συστήματος, τα S-300, κλείδωσαν στα ραντάρ τους τουρκικά F-16, την ώρα που εκτελούσαν αποστολή του ΝΑΤΟ. Αυτό που έκανε ο κακός γείτονάς μας πρέπει να γίνει γνωστό, να δημοσιοποιηθεί και να καταγγελθεί. Μία τέτοια κραυγαλέα απερισκεψία, τόσο κακομαθημένη στάση είναι απαράδεκτη.»

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή