Νέες απειλές από Κουρτουλμούς: Η Ελλάδα να μην την «πατήσει» όπως η Ουκρανία

Νέες απειλές από Κουρτουλμούς: Η Ελλάδα να μην την «πατήσει» όπως η Ουκρανία

Συμβούλεψε την Ελλάδα να «μην ξεπερνάει τα όριά της» και υποστήριξε ότι η Τουρκία προσπαθεί να προστατεύσει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης

KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Μετά το χτεσινό του «παραλήρημα», συνέχισε τις απειλές και τις δηλώσεις σε υψηλούς τόνους ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Νουμάν Κουρτουλμούς, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να προειδοποιεί την Ελλάδα να μην την «πατήσει» όπως η Ουκρανία.

«Όπως κάποιοι χάιδεψαν την πλάτη της Ουκρανίας και δημιούργησαν περιβάλλον σύγκρουσης με τη Ρωσία, τώρα με τον ίδιο τρόπο χαϊδεύουν την πλάτη της Ελλάδας και της λένε ‘’Είσαι λιοντάρι, είσαι τίγρης’’», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Νουμάν Κουρτουλμούς.

Δεν δίστασε μάλιστα να συμβουλεύσει την Αθήνα να μην ξεχνά πως δεν θα μπορέσει ποτέ να εγκλωβίσει το «ιερό έθνος της Τουρκίας» και να μην ξεπεράσει τα όριά της.

«Η συμβουλή μας προς την Ελλάδα είναι η εξής: Μην ξεχνάτε αυτό το ιερό έθνος. Αυτό το ιερό έθνος δεν ανέχεται ποτέ την αδικία που του γίνεται και δεν θα επιτρέψει ποτέ να εγκλωβιστεί η Τουρκία. Υπό αυτή την έννοια, μην εμπλακείτε σε πράγματα που ξεπερνούν τα όρια σας βασιζόμενοι σε αυτόν ή τον άλλον. Δεν έχει δικαίωμα η Ελλάδα να παρενοχλεί την Τουρκία», είπε ο χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του ΑΚΡ.

Παράλληλα, ο Κουρτουλμούς χαρακτήρισε την Ελλάδα «κράτος πληρεξουσίων». Χαρακτηριστικά είπε: «Παλαιότερα γινόταν μέσω πληρεξουσίων και τρομοκρατικών οργανώσεων. Τώρα ξεκινούν μια νέα εποχή. Θα ήταν λίγο σκληρό να πούμε “κράτη πληρεξούσιων”, αλλά… Προσπαθούν να αυξήσουν τη δική τους ισχύ χρησιμοποιώντας τα κράτη σαν να είναι δικοί τους πληρεξούσιοι. Η συμβουλή μας προς την Ελλάδα είναι να μην γίνουν όργανο σ’αυτό».

Κάλεσε τις χώρες της Δύσης «να μη μπουν σε εχθρικές ή ανταγωνιστικές σχέσεις με την Τουρκία πιστεύοντας αυτά που λένε οι τρίτες χώρες, οι τρίτες πλευρές».

Τέλος, ο Νουμάν Κουρτουλμούς εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Τουρκία πιστεύει ότι μπορούν να επιλυθούν τα προβλήματα με την Ελλάδα μέσω διαπραγματεύσεων, στο πλαίσιο των σχέσεων γειτονίας

«Και για αυτό, η Τουρκία προσπαθεί να προστατεύσει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο σε κάθε πλατφόρμα», κατέληξε.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr