Τσαβούσογλου: Δεν είναι τελική η απόφαση του λιβυκού δικαστηρίου για το «μνημόνιο»

Τσαβούσογλου: Δεν είναι τελική η απόφαση του λιβυκού δικαστηρίου για το «μνημόνιο»

Η Άγκυρα επικοινώνησε με την κυβέρνηση της Τρίπολης αμέσως μετά την απόφαση δικαστηρίου της Λιβύης για αναστολή εκτέλεσης του τουρκολιβυκού «μνημονίου» για τους υδρογονάνθρακες, λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση Ντμπειμπά υποστηρίζει τη συμφωνία με την Άγκυρα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Η Άγκυρα επικοινώνησε με την κυβέρνηση της Τρίπολης αμέσως μετά την απόφαση δικαστηρίου της Λιβύης για αναστολή εκτέλεσης του τουρκολιβυκού «μνημονίου» για τους υδρογονάνθρακες, λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση Ντμπειμπά υποστηρίζει τη συμφωνία με την Άγκυρα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του, «το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την εκτέλεση. Τελικά, είναι μια απόφαση. Δεν είναι η τελική απόφαση».

Ειδικότερα, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την απόφαση δικαστηρίου της Τρίπολης που αναστέλλει την εκτέλεση της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης για τους υδρογονάνθρακες, ανέφερε ότι «φυσικά, επικοινωνήσαμε αμέσως με τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης, Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπειμπά».

«Υπογράψαμε αυτή τη συμφωνία στο περιθώριο της επίσκεψής μας στις 3 Οκτωβρίου. Το κείμενο είναι μια απόδοση. Μνημόνιο συνεργασίας. Αυτά δεν χρειάζεται να περάσουν από το κοινοβούλιο ούτως ή άλλως στη Λιβύη. Όπως ακριβώς τα μνημόνια συνεργασίας που υπέγραψε η Λιβύη με άλλες χώρες» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και πρόσθεσε:

«Το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την εκτέλεση. Τελικά, είναι μια απόφαση. Δεν είναι η τελική απόφαση. Η κυβέρνηση υποστηρίζει τη συμφωνία και κάνει την απαραίτητη δουλειά και θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη…. Άλλωστε, αυτή η συμφωνία συνεργασίας είναι εξαιρετικά σημαντική και για αυτούς ως κυβέρνηση και κράτος της Λιβύης. Είπαν ότι την υποστηρίζουν και θα το παρακολουθήσουν στενά».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή