Κιλιτσντάρογλου: Δεν θα παραδώσουμε την πατρίδα μας στον Ερντογάν

Κιλιτσντάρογλου: Δεν θα παραδώσουμε την πατρίδα μας στον Ερντογάν

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μέσα από ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια, ζητάει από τους νέους να τινάξουν από πάνω τους «το χώμα του νεκρού» και να πάνε στις κάλπες να ψηφίσουν.

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα προς όλους τους Τούρκους πολίτες λίγες ημέρες πριν από τον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών έστειλε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μέσα από ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια.

Στο μήνυμά του, ο προεδρικός υποψήφιος καλεί τους ψηφοφόρους να μην «παραδώσουν τη χώρα» στον «δήθεν παγκόσμιο ηγέτη» Ερντογάν, ο οποίος, όπως αναφέρει, δέχεται με «σκυμμένο κεφάλι» εντολές από τη Ρωσία.

Στη συνέχεια ζητάει από τους νέους να τινάξουν από πάνω τους «το χώμα του νεκρού» και να πάνε στις κάλπες να ψηφίσουν.

Ολοκληρώνοντας το προεκλογικό μήνυμά του, τόνισε: «Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους. Οπωσδήποτε θα νικήσουμε. Οπωσδήποτε!».

Το μήνυμα Κιλιτσντάρογλου 

«Από εδώ απευθύνομαι σε όλους. Αυτήν την πατρίδα δεν τη βρήκαμε στον δρόμο. Δεν θα την παραδώσουμε στη λογική που έβαλε 10 εκατομμύρια παράνομους πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα.

Δεν θα παραδώσουμε την πατρίδα μας σε έναν δήθεν παγκόσμιο ηγέτη που μέχρι πρόσφατα ήταν “συμπρόεδρος” του σχεδίου “Μεγάλη Μέση Ανατολή”, ενώ τώρα δέχεται τις οδηγίες της Ρωσίας με σκυμμένο κεφάλι και τα χέρια μαζεμένα.

Ενώ δεκάδες χιλιάδες πολίτες πέθαναν στον σεισμό, (ο Ερντογάν) από τον φόβο του έδωσε εντολή στον στρατό να σταματήσει, την ώρα που ο κόσμος περίμενε βοήθεια. Δεν θα τους παραδώσουμε την πατρίδα.

Δεν θα παραδώσουμε την πατρίδα μας σε αυτούς που ανάλογα με το συμφέρον τους αποκαλούν τους Τούρκους πολίτες Κούρδους, μετά τρομοκράτες και στο τέλος μέλη της FETO.

Νέοι, σηκωθείτε όρθιοι. Τινάξτε από πάνω σας το χώμα του νεκρού. Οποιος αγαπάει την πατρίδα του, ας πάει στις κάλπες. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους. Οπωσδήποτε θα νικήσουμε. Οπωσδήποτε!».

Στόχος του οι νέοι ψηφοφόροι

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υποψήφιος μιας συμμαχίας έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης, κέρδισε το 45% των ψήφων στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή, ενώ ο Ερντογάν εξασφάλισε το 49,5%, υπολειπόμενος της πλειοψηφίας που απαιτούνταν για να αποφύγει έναν δεύτερο γύρο.

Ο 74χρονος Κιλιτσντάρογλου προσπάθησε να εμψυχώσει τους υποστηρικτές του δίνοντας μια θετική ερμηνεία στο αποτέλεσμα. «Ενα μήνυμα αλλαγής βγήκε από την κάλπη. Εκείνοι που θέλουν την αλλαγή σε αυτή τη χώρα είναι τώρα περισσότεροι από εκείνους που δεν τη θέλουν», είπε ο Κιλιτσντάρογλου αναφερόμενος στο ότι ο Ερντογάν δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το 50%, σε μια σειρά tweet προς «τους αγαπητούς νέους».

Στις βουλευτικές εκλογές, που διεξήχθησαν ταυτόχρονα με τις προεδρικές, το κόμμα AKP του Ερντογάν και οι εθνικιστές και οι ισλαμιστές εταίροι του εξασφάλισαν 322 από τις 600 έδρες του νέου κοινοβουλίου, επιτυγχάνοντας μια πλειοψηφία που θα του επιτρέψει να επιχειρηματολογήσει πως η ψήφος υπέρ του θα διασφαλίσει τη σταθερότητα.

Ο Κιλιτσντάρογλου προσπάθησε να προσελκύσει τους νεαρούς ψηφοφόρους με αναφορές στην κρίση του κόστους διαβίωσης, η οποία στην Τουρκία επιτάθηκε σε μεγάλο βαθμό από την επιμονή του Ερντογάν για μείωση των επιτοκίων, με αποτέλεσμα την υποχώρηση της λίρας και την εκτόξευση του πληθωρισμού.

«Δεν έχετε αρκετά λεφτά για τίποτα», είπε. «Σας πήραν τη χαρά της ζωής. Ενώ οι νέοι πρέπει να είναι ελεύθεροι από έγνοιες». «Δεν θα πάρετε πίσω ξανά τα νιάτα σας. Εχουμε 12 ημέρες για να βγούμε από αυτή τη σκοτεινή σήραγγα…», πρόσθεσε.

Ο Κιλιτσντάρογλου έχει υποσχεθεί να αναζωογονήσει τη δημοκρατία ύστερα από χρόνια κρατικής καταστολής, να επιστρέψει στην ορθόδοξη οικονομική πολιτική, να ενισχύσει τους θεσμούς που έχασαν την αυτονομία τους υπό τον Ερντογάν και να αποκαταστήσει τις τραυματισμένες σχέσεις με τη Δύση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή