Δήλωση – δέσμευση από τον Ταγίπ Ερντογάν

Δήλωση – δέσμευση από τον Ταγίπ Ερντογάν

Στον απόηχο της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε το ενδεχόμενο της χρήσης των νέων F-16 εναντίον της Ελλάδας

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον απόηχο της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε το ενδεχόμενο της χρήσης των νέων F-16 εναντίον της Ελλάδας. Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον Ελληνα πρωθυπουργό και δήλωσε ότι «συζητήσαμε το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τη φιλία μας και αυτή η συνάντηση είναι σαν να μπήκαν ξανά τα θεμέλια». Ο πρόεδρος της Τουρκίας πρόσθεσε πως «ο Ερντογάν δεν έχει στόχο να κερδίσει εχθρούς, αλλά να κερδίσει φίλους».

Απέκλεισε το ενδεχόμενο της χρήσης των νέων F-16, που ζητεί από τις ΗΠΑ, εναντίον της Ελλάδας.

Σε ερώτηση σχετικά με τους περιορισμούς που θέτει το Κογκρέσο για τη χρήση των F-16 εναντίον της Ελλάδας ή της Κύπρου ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι «με τίποτα δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν τα F-16 προς αυτή την κατεύθυνση, όπως δεν συνέβη μέχρι και τώρα». Εκτιμήσεις στην Αγκυρα αναφέρουν, πάντως, ότι η δήλωση του προέδρου της Τουρκίας αφορά ένοπλη σύγκρουση ή ένταση. Η τοποθέτηση του κ. Ερντογάν θεωρείται πως βοηθάει και τον Τζο Μπάιντεν στην προσπάθεια να καμφθούν οι αντιδράσεις του Κογκρέσου για το ζήτημα των F-16, με τον πρόεδρο της Τουρκίας να αναφέρει πως ο ίδιος «τρέφει μεγαλύτερες ελπίδες σε σχέση με το παρελθόν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή