Παναγία Σουμελά: Οι τουρκικές Αρχές έδωσαν άδεια για λειτουργία τον δεκαπενταύγουστο

Παναγία Σουμελά: Οι τουρκικές Αρχές έδωσαν άδεια για λειτουργία τον δεκαπενταύγουστο

Πηγές από το Οικουμενικό Πατριαρχειο αναφέρουν ότι το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικων έδωσε προφορική άδεια για τη λειτουργία. Η σχετική άδεια πρόκειται να δημοσιοποιηθεί, επίσημα, τις επόμενες ημέρες.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον απόηχο των αντιδράσεων που προηγήθηκαν, όταν έγινε γνωστό προ ημερών ότι οι τουρκικές αρχές δεν έδωσαν άδεια για τον φετινό εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μονή της Παναγιάς Σουμελά, τα δεδομένα φαίνεται πως άλλαξαν.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι τουρκικές Αρχές παρουσιάζονται τελικώς να δίνουν τη σχετική άδεια, πράγμα που σημαίνει ότι ο εορτασμός θα τελεστεί κανονικά, όπως είχε γίνει άλλωστε και τα περασμένα χρόνια. 

Πηγές από το Οικουμενικό Πατριαρχειο αναφέρουν ότι οι τουρκικές αρχές και πιο συγκεκριμένα το υπουργείο Εσωτερικων έδωσε προφορική άδεια για τη λειτουργία.

Η σχετική άδεια πρόκειται να δημοσιοποιηθεί, επίσημα, τις επόμενες ημέρες.

Το περασμένο έτος όπως και το 2021 ο εορτασμός είχε τελεστεί κανονικά στην αναστηλωμένη Μονή, η οποία είχε παραμείνει κλειστή από το 2015 λόγω εργασιών στερέωσης και αναστήλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε προ ημερών, στις 20 Ιουλίου, δώσει στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Γνωρίζεται διά τοῦ παρόντος εἰς τούς ἐνδιαφερομένους εὐσεβεῖς Χριστιανούς ὅτι ἐφέτος δέν θά τελεσθῇ ἡ Θεία Λειτουργία ἐπί τῇ ἑορτῇ τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου (15 Αὐγούστου) εἰς τήν ἱστορικήν Ἱ. Μονήν Παναγίας Σουμελᾶ, καθ᾽ ὅτι δέν ἐδόθη ἡ ἀπαιτουμένη ἄδεια παρά τῶν ἁρμοδίων κυβερνητικῶν ἀρχῶν»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή