Με αλλαγές ψηφίζεται το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Με αλλαγές ψηφίζεται το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί συγκεκριμένων άρθρων, το απόγευμα της προσεχούς Τρίτης θα γραφτεί ο επίλογος της μακράς κοινοβουλευτικής διαδικασίας συζήτησης και έγκρισης του λεγόμενου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Η Χρυσή Αυγή υπέβαλε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί των τριών κεντρικών άρθρων του νομοσχεδίου: πρόκειται για τα άρθρα 1 περί δημόσιας υποκίνησης βίας ή μίσους, 2 για τον δημόσιο εγκωμιασμό ή άρνηση γενοκτονιών και 3 περί τέλεσης των αδικημάτων μέσω Διαδικτύου. Ονομαστική ψηφοφορία ειδικά για το δεύτερο άρθρο δήλωσε πως θα ζητήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η «συνάντηση» της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ακραία Χ.Α. στο ζήτημα του δεύτερου άρθρου, όπως ήταν φυσικό, έτυχε άμεσου σχολιασμού από την κυβερνώσα πλειοψηφία, βουλευτές της οποίας κάλεσαν τον ΣΥΡΙΖΑ να επανεξετάσει τη θέση του.

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής διαδικασίας, πάντως, είναι και η αποδοχή εκ μέρους του υπουργού Δικαιοσύνης τροπολογίας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μέσω της οποίας αυστηροποιούνται οι ποινές και για εκείνους οι οποίοι όχι απλώς προτρέπουν αλλά διαπράττουν ρατσιστικά εγκλήματα. «Η τροπολογία αναφέρεται στο έγκλημα που τελείται με ρατσιστικό κίνητρο» και προβλέπει ότι «ανεβαίνει το ελάχιστο της ποινής για κάθε αδίκημα που τελείται με ρατσιστικό κίνητρο», είπε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ Κων. Τριαντάφυλλος.

Η συζήτηση στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, τέλος, σημαδεύτηκε από την ομιλία του βουλευτή της Ν.Δ. και προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Αν. Νεράντζη, δεδομένου ότι προέβη σχεδόν σε παραλληλισμό των ομόφυλων ζευγαριών με κτηνοβάτες και παιδόφιλους! Συγκεκριμένα, εκφράζοντας τις αντιρρήσεις του ως προς το θέμα της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, είπε: «Υπάρχουν κράτη που αναγνωρίζουν την παιδοφιλία. Θα αναγνωρίσουμε την παιδοφιλία; Υπάρχουν κράτη στα οποία βρίσκει κανείς οίκους ανοχής για κτηνοβασία. Πού θα πάμε εν ονόματι της προόδου; Αρκετά!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή