ΒΟΥΛΗ

Το κόστος του ταξιδιού της ΠτΒ στη Ρώμη

to-kostos-toy-taxidioy-tis-ptv-sti-romi-2080792

Ο Ερίκ Τουσέν, ένας δημοσιογράφος από την ΕΡΤ Open, πέντε άλλα πρόσωπα, προφανώς υπηρεσιακοί παράγοντες, και τρεις από το Κανάλι της Βουλής -συνολικά, δηλαδή, δέκα άτομα- αποτελούσαν την επίσημη  αποστολή του ελληνικού Κοινοβουλίου που συνόδευσε την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου στο πρόσφατο τριήμερο ταξίδι στη Ρώμη, για τη συμμετοχή της στην Διάσκεψη των Προέδρων των ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων.

Οπως προκύπτει από το έγγραφο κάλυψης δαπανών (αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή) που αναρτήθηκε σήμερα Πέμπτη το απόγευμα στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια, το συνολικό κόστος ανέρχεται σε περίπου δέκα χιλιάδες ευρώ.

Στα αξιοσημείωτα είναι πως όπως προκύπτει από άλλο έγγραφο που επίσης αναρτήθηκε απόψε, δεσμεύτηκαν από τον προϋπολογισμό της Βουλής 36000 ευρώ προκειμένου να καλυφθεί το κόστος καταβολής διοδίων, βουλευτών που εκλέγονται στην επαρχία.

Το ίδιο απόγευμα, αναρτήθηκαν και σειρά άλλων αποφάσεων οι οποίες αφορούν προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων σε γραφεία πολιτικών αρχηγών.

Παράπλευρο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι τα προαναφερόμενα έγγραφα αναρτήθηκαν σήμερα στην Διαφάνεια, ενώ αύριο -λόγω της ημέρας- δεν κυκλοφορούν εφημερίδες.