Βουλή: Επιχείρηση ανακατανομής των γραφείων πρώην πρωθυπουργών

Βουλή: Επιχείρηση ανακατανομής των γραφείων πρώην πρωθυπουργών

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη ρύθμιση του ζητήματος με την ανακατανομή των χώρων του Κοινοβουλίου, σε σχέση με γραφεία που βάσει του Κανονισμού διατηρούν πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της Βουλής, επιχειρεί με τη σειρά του και ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Ν. Βούτσης.

Οπως φαίνεται, μάλιστα, από σημερινή επιστολή του προς τον κ. Γ. Παπανδρέου, το «νέο» που προκύπτει είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός δέχθηκε να αφήσει το ευρύχωρο γραφείο που διέθετε στο ισόγειο, κοντά στην είσοδο της Ολομέλειας, προκειμένου να μετεγκατασταθεί σε νέο, μικρότερων διαστάσεων σε άλλο χώρο εντός του του μεγάρου της Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου είχε «παραλάβει» το συγκεκριμένο γραφείο από τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη –ο οποίος μετεγκαταστάθηκε σε άλλο κτίριο, ενώ πλέον ο συγκεκριμένος χώρος θα διατεθεί στον πρώην πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκρισή σας στο αίτημα να δεχθείτε ένα γραφείο λιγότερων τετραγωνικών μέτρων, για την επιτέλεση του έργου σας» σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Βούτσης και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Είναι αυτονόητο ότι η Βουλή θα πρέπει να εξυπηρετεί αποτελεσματικά τις πάγιες ανάγκες των βουλευτών και των κοινοβουλευτικών ομάδων. Στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο, με την είσοδο στη Βουλή μιας επιπλέον κοινοβουλευτικής ομάδας, το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στο κεντρικό κτίριο είναι εντονότατο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογο αίτημα προς τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη δεν έτυχε επίσης θετικής ανταπόκρισης, ενώ συνεννοήσεις φαίνεται ότι γίνονται και με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη (αμφότεροι διατηρούν γραφεία στο ισόγειο του Ναού της Δημοκρατίας).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή