ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κουτί παπουτσιών η βόμβα που εξερράγη στο Κολωνάκι (Φωτογραφίες)

se-koyti-papoytsion-i-vomva-poy-exerragi-sto-kolonaki-fotografies-2291105

Μέσα σε ένα χάρτινο κουτί παπουτσιών ήταν τοποθετημένος ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη το πρωί της Πέμπτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, τραυματίζοντας δύο άτομα.

Η ανάφλεξη της αυτοσχέδιας βόμβας έγινε λίγο μετά τις επτά το πρωί σε πλαϊνή πλευρά του Ναού στην οδό Σκουφά.

se-koyti-papoytsion-i-vomva-poy-exerragi-sto-kolonaki-fotografies0

Το κουτί που βρισκόταν μέσα ο μηχανισμός εντόπισε αρχικά ο νεωκόρος στα σκαλιά της κεντρικής εισόδου, όταν πήγε να ανοίξει την εκκλησία. Αφού το άνοιξε και διαπίστωσε ότι στο εσωτερικό του υπήρχαν καλώδια, ένα ρολόι αλλά και δύο πλαστικά μπουκαλάκια με κίτρινο υγρό, μετέφερε το κουτί σε ένα παρτέρι στο πλάι της εκκλησίας και ενημέρωσε την άμεση δράση.

se-koyti-papoytsion-i-vomva-poy-exerragi-sto-kolonaki-fotografies2

Το κέντρο της ΓΑΔΑ έδωσε άμεσα εντολή σε αστυνομικούς της ομάδας «Ζ» του Συντάγματος να μεταβούν στο σημείο και να ελέγξουν το αντικείμενο, ωστόσο, τελικά έσπευσε στην περιοχή περιπολικό από το τμήμα Εξαρχείων που βρισκόταν κοντά.

Λίγα λεπτά μετά την άφιξη των αστυνομικών στο σημείο όπου βρισκόταν το κουτί, η βόμβα εξερράγη τραυματίζοντάς τον έναν στα χέρια και το πρόσωπο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ήταν θολή και η όρασή του ενώ διαλύθηκε ακόμη και το αλεξίσφαιρο που φορούσε. Πάντως, όπως έχει γίνει γνωστό είχε κανονικά τις αισθήσεις του και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Από την έκρηξη τραυματίστηκε και ο νεωκόρος.

se-koyti-papoytsion-i-vomva-poy-exerragi-sto-kolonaki-fotografies4

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής που ανέλαβαν την έρευνα για το συμβάν, θεωρούν ότι οι δράστες δεν ανήκουν σε κάποια ενεργή τρομοκρατική ομάδα και τους περιγράφουν ως αναρχικούς που αποπειράθηκαν να αναβαθμίσουν τη δράση στους.