Κλιμάκωση δράσης από «Ρουβίκωνα» με δύο επιθέσεις

Κλιμάκωση δράσης από «Ρουβίκωνα» με δύο επιθέσεις

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κλιμάκωση της δράσης του προχώρησε τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο «Ρουβίκωνας», με την αστυνομία να αδυνατεί να περιορίσει τη δράση της αναρχικής ομάδας. Σε διάστημα 24 ωρών, αναρχικοί, μέλη της «συλλογικότητας», προκάλεσαν φθορές στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Leroy Merlin στη λεωφόρο Κηφισίας, ενώ εισέβαλαν στην πρεσβεία της Ελβετίας στο Κολωνάκι και πέταξαν φέιγ βολάν.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε δέκα προσαγωγές, ωστόσο, όλοι οι ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν αποδείχθηκε συμμετοχή τους στο συμβάν.

Στις 6 το πρωί της Κυριακής, περίπου 20 μέλη του «Ρουβίκωνα» που είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με κουκούλες και κράνη, έσπασαν με βαριοπούλες τα τζάμια και πέταξαν μπογιές στην είσοδο κεντρικού καταστήματος της αλυσίδας Leroy Merlin στο Μαρούσι. Αποχώρησαν πριν η αστυνομία προλάβει να πάει στο σημείο. Αργότερα, δημοσιοποίησαν κείμενο ανάληψης ευθύνης στο Athens Indymedia, στο οποίο κατήγγειλαν τη διοίκηση της εταιρείας ότι υποχρεώνει τους εργαζομένους της να υπογράψουν συμβάσεις 9ωρης αντί για 8ωρης εργασίας. Ανακοίνωση – διάψευση εξέδωσε, χθες, η Leroy Merlin χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς των αναρχικών «απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας». «Η Leroy Merlin διευκρινίζει ότι όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν 8ωρη ημερήσια εργασία και ουδέποτε ζήτησε την υπογραφή ωραρίου εργασίας 9 ωρών. Η εταιρεία πρότεινε στους εργαζομένους της που θα το επιθυμούσαν, εναλλακτική δυνατότητα 8ωρης εργασίας μεταξύ 9 π.μ. – 6 μ.μ., επιλογή η οποία είναι απολύτως προαιρετική και εξαρτάται από την απόφαση του εργαζομένου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Η αναρχική ομάδα είχε και τον περασμένο Ιούλιο επιτεθεί στο κατάστημα της Leroy Merlin στο Μαρούσι, καταγγέλλοντας –τότε– την «εκδικητική» απόλυση εργαζομένου.

Στο μεταξύ, χθες, λίγο μετά τις 11 π.μ., μέλη της ομάδας απείλησαν το φύλακα της ελβετικής πρεσβείας στην οδό Ιασίου, στο Κολωνάκι, προειδοποιώντας τον να μην ειδοποιήσει την αστυνομία και εισέβαλαν στο ισόγειο πετώντας φέιγ βολάν. Στα γραφεία της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας προσήχθησαν 10 άτομα ως ύποπτα για συμμετοχή στην «παρέμβαση», ωστόσο, μετά πολύωρη εξέτασή τους, οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψαν ισχυρές ενδείξεις ανάμειξής τους στο συμβάν. «Το υπουργικό δίδυμο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ακόμη αναζητεί τη διεύθυνση του (=“Ρουβίκωνα”. Μέχρι να τη βρει, τα μέλη της οργάνωσης συνεχίζουν να κουρελιάζουν κάθε έννοια έννομης τάξης», τόνισε ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή