ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η απόδειξη πρόδωσε τον εκτελεστή του Γιάννη Μακρή

Η απόδειξη πρόδωσε τον εκτελεστή του Γιάννη Μακρή

Μία απόδειξη αγοράς ρούχων οδήγησε στον εντοπισμό και στη σύλληψη του φερόμενου ως δολοφόνου του 47χρονου επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, την 31η Οκτωβρίου 2018, έξω από το σπίτι του στη Βούλα. Πρόκειται για 31χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, ο οποίος εντοπίστηκε την Τρίτη σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας και συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Το πρωί της Τετάρτης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και τον παρέπεμψε στον ανακριτή. Ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ο ηλικίας 33 ετών αδελφός του, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη και εις βάρος του εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες από τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Γιώργο Κανέλλο, οι δύο δράστες ήρθαν στην Ελλάδα από τη Σόφια την 12η Οκτωβρίου για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου που τους είχε ανατεθεί εις βάρος του 47χρονου Μακρή. Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τον φόνο οργάνωσαν το σχέδιο δολοφονίας, καταγράφοντας τις κινήσεις και κατοπτεύοντας τα σημεία στα οποία κινείτο το θύμα. Τη νύχτα του φόνου ο 31χρονος πυροβόλησε το θύμα σχεδόν εξ επαφής τη στιγμή που επιβιβαζόταν σε ένα μαύρο smart και διέφυγε με αυτοκίνητο που εκτιμάται ότι οδηγούσε ο αδελφός του. Το επόμενο πρωί επέστρεψαν στη Βουλγαρία αφήνοντας στο δωμάτιο του τελευταίου ξενοδοχείου όπου είχαν καταλύσει μερικά ρούχα τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι μερικές ώρες μετά τον φόνο, δύο αλλοδαποί έφυγαν άρον άρον από το ξενοδοχείο «Κρεολή» στη Γλυφάδα. Στα ρούχα που είχαν βιαστικά αφήσει πίσω τους οι αστυνομικοί βρήκαν μια απόδειξη λιανικής, που –όπως διαπιστώθηκε– αντιστοιχούσε σε αγορά ρούχων. Ερευνητές του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών επισκέφθηκαν το κατάστημα ρούχων και διαπίστωσαν ότι η «επίμαχη» συναλλαγή αφορούσε την αγορά ρούχων όμοιων με εκείνων που, στο βίντεο της δολοφονίας, φαίνεται να φοράει ο εκτελεστής. Αμέσως, οι δύο ένοικοι του «Κρεολή» έγιναν νούμερο ένα ύποπτοι για τον φόνο και την Τρίτη, όταν ο 31χρονος επέστρεψε στην Αθήνα συνελήφθη. Οπως και τον περασμένο Οκτώβριο, ο 31χρονος επρόκειτο να διανυκτερεύσει σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Γλυφάδα, εντός του οποίου βρέθηκαν ρούχα, που είχαν πρόσφατα αγοραστεί. Γι’ αυτό και οι αξιωματικοί της Ασφάλειας θεωρούν πιθανό ο 31χρονος, που χαρακτηρίζεται «επαγγελματίας δολοφόνος», να επέστρεψε στην Αθήνα για να εκτελέσει νέο συμβόλαιο θανάτου.