ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση κατά ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Βούλα – Τρεις αστυνομικοί τραυματίες

Επίθεση κατά ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Βούλα – Τρεις αστυνομικοί τραυματίες

Αγρια επίθεση δέχθηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στην οδό Πλαπούτα 10-12 στη Βούλα, κοντά σε σχολείο, λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στην Αμεσο Δράση, γυναίκας που δεν θέλησε να αφήσει τα στοιχεία της, και η οποία ζήτησε την παρέμβαση της Αστυνομίας βλέποντας τις κινήσεις των νεαρών.

Μόλις προσέγγισαν όμως οι αστυνομικοί και πριν προλάβουν να αναλάβουν δράση δέχθηκαν την επίθεση. 

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 10 προσαγωγές, εκ των οποίων οι δύο, κατά πληροφορίες, έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις.

Από το βίαιο επεισόδιο έχουν τραυματιστεί ελαφρά τρεις αστυνομικοί.

Οι δέκα προσαχθέντες κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής (Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης) όπου ανακρίνονται από κλιμάκιο της υποδιεύθυνσης ασφάλειας νοτιανατολικής Αττικής. Στο τμήμα  έσπευσε επίσης ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης

Σύμφωνα με άλλες αστυνομικές πηγές, τα επεισόδια ξεκίνησαν αμέσως μόλις η ομάδα ΔΙΑΣ έφτασε στο σημείο όπου βρίσκεται το 2ο δημοτικό σχολείο Βούλας.

Με το που αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών, η ομάδα των υπόπτων που βρίσκονταν σε κοντινή πυλωτή επιτέθηκε στους άνδρες της ΔΙΑΣ με λοστάρια, ενώ κάποιοι προσπάθησαν να τους αφαιρέσουν και οπλισμό.

Στο σημείο του επεισοδίου, υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα των προσαχθέντων που φυλάσσονται καθώς στο εσωτερικό τους έχουν κατά πληροφορίες βρεθεί πέτρες και άλλα «πολεμοφόδια»