Επίθεση κατά ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ στα Εξάρχεια – Τραυματίστηκε αστυνομικός

Επίθεση κατά ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ στα Εξάρχεια – Τραυματίστηκε αστυνομικός

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση από ομάδα αναρχικών δέχθηκαν στις 4.45 το μεσημέρι άνδρες της  ομάδα ΔΙΑΣ στα Εξάρχεια.

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν οι αστυνομικοί, που περιπολούν κατά δύο ζεύγη, επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο σε μοτοσικλέτα επί της οδού Ζαϊμη, στην οποία επέβαιναν δύο άτομα.

Αμέσως μόλις οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τη μοτοσυκλέτα, οι δύο επιβάτες της διέφυγαν τρέχοντας.

Δύο από τους αστυνομικούς παρέμειναν στο σημείο  ενώ οι άλλοι ξεκίνησαν να καταδιώκουν τους επιβάτες.

Κατά τη διάρκεια όμως της καταδίωξης, ομάδα αγνώστων που αντιλήφθηκε την παρουσία αστυνομικών, τους επιτέθηκε με πέτρες με αποτέλεσμα ένας από τους αστυνομικούς να τραυματισυεί ελαφρά και να χρειασθεί να διακομισθεί σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η ομάδα των αστυνομικών (πρόκειται για ενισχυτική περιπολία της μόνιμης διμοιρίας που βρίσκεται στην οδό Τοσίτσα) ξεκίνησε τον έλεγχο από την οδό Μάρνη όταν εντόπισε τους επιβάτες της μηχανής να κινούνται ύποπτα γύρω από έναν ηλικιωμένο.

Τους ακολούθησαν έτσι έως την περιοχή των Εξαρχείων όπου και πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος.  Ωστόσο τους αστυνομικούς αντιλήφθηκε ομάδα αναρχικών, πιθανότατα προερχόμενη από καταλήψεις που είχαν εκκενωθεί αλλά «ανακαταλήφθηκαν» και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.

Οι δράστες έριξαν κάτω και τις δύο μηχανές των αστυνομικών, μία εκ κ των οποίων έχει υποστεί φθορές.

Ο τραυματίας αστυνομικός  έχει μεταφερθεί στο 401 προκειμένου να υποβληθεί σε ακτινογραφίες.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι οι δύο επιβάτες της μηχανής να λειτούργησαν ως δόλωμα προς τους αστυνομικούς με σκοπό να τους παρασύρουν στα Εξάρχεια και στη συνέχεια να τους επιτεθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μηχανή (σκούτερ) στην οποία επέβαιναν τα δύο άτομα που ετέθησαν υπό την παρακολούθηση των αστυνομικών είχε κλαπεί νωρίτερα το μεσημέρι από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονος.

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε καμία προσαγωγή

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή