Ενωτικό κλίμα στο ΕΚΠΑ μετά τις πρυτανικές

Ενωτικό κλίμα στο ΕΚΠΑ μετά τις πρυτανικές

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα ενωτικό μήνυμα ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Θάνος Δημόπουλος απευθύνθηκε χθες στα μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την εντυπωσιακή επανεκλογή του στον πρυτανικό θώκο. Βέβαια, στο μήνυμα καταδικάζονται αντιδημοκρατικές πρακτικές, αναφορά που «φωτογραφίζει» συνυποψηφίους του για τις πρυτανικές εκλογές.

Ειδικότερα, ο κ. Δημόπουλος επανεκλέγεται με 53,13% των ψήφων. Ακολούθησε ο κ. Στάθης Ευσταθόπουλος (Ιατρική Σχολή) με 21,65%. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο κ. Ευθύμης Λέκκας (Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος) με 12,24%, ενώ ο Ναπολέων Μαραβέγιας (Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης) πήρε 9,14% και η Μαρίζα Φουντοπούλου (Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας) 3,85%.

Αντιπρυτάνεις εκλέγονται οι Αθανάσιος Τσακρής (Ιατρική) με 20,56%, Νικόλαος Βούλγαρης (Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος) με 20,32%, Δημήτριος Τουσούλης (Ιατρική) με 16,36% και Δημήτριος Καραδήμας (Φιλολογίας) με 14,96%. Ακολούθησαν οι Νικόλαος Ηρειώτης (Οικονομικών Επιστημών) με 13,72%, Γεώργιος Τόμπρας (Φυσικής) με 13,19% και Ιωάννης Λεβεντίδης (Οικονομικών) με 0,9%.

Σε επιστολή του προς την κοινότητα του ΕΚΠΑ, ο κ. Δημόπουλος αναφέρεται στις συνθήκες του πανεπιστημίου όταν ανέλαβε την πρώτη πρυτανική του θητεία (τον Φεβρουάριο του 2015 πάλι από τον πρώτο γύρο). «Ανέλαβα το πανεπιστήμιο εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης στη χώρα, διαθεσιμότητας του διοικητικού μας προσωπικού και αντιμετωπίζοντας ένα εξόχως γραφειοκρατικό σύστημα στη διαχείριση των ερευνητικών μας προγραμμάτων. Με αφοσίωση εργάστηκα συλλογικά, ώστε να σταθεροποιήσουμε την εύρυθμη λειτουργία, να πιστοποιήσουμε ακαδημαϊκές δομές και προγράμματα σπουδών, να ολοκληρώσουμε έργα υποδομής, να οργανώσουμε τα οικονομικά ζητήματα, να αναδείξουμε το κοινωνικό μας έργο και να αναβαθμίσουμε το Πανεπιστήμιο Αθηνών στις διεθνείς κατατάξεις».

Και συνεχίζει, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα: «Η πανεπιστημιακή κοινότητα επιβράβευσε την ακαδημαϊκότητα και τη διατήρηση συναινετικού κλίματος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής διαδικασίας, απορρίπτοντας αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, διατηρώντας το ήθος και ύφος που ταιριάζει στην ιστορία, τη διαδρομή και την προοπτική του ιδρύματος». Ο κ. Δημόπουλος καταλήγει: «Η επόμενη μέρα των πρυτανικών εκλογών θα βρει το πανεπιστήμιό μας πιο ενωμένο και πιο ισχυρό. Με όραμα και σχέδιο, με συντονισμένα και σταθερά βήματα, διασφαλίζοντας το κύρος του ιδρύματος μέσα από τα θεσμικά μας όργανα, στοχεύουμε στη συνεχή αναβάθμιση του πανεπιστημίου μας».

Την ίδια στιγμή, σε ντέρμπι αναμένεται να εξελιχθεί ο δεύτερος γύρος (τη Δευτέρα) για την εκλογή πρύτανη, του πρώτου στην ιστορία του ιδρύματος, στο Παν. Δυτικής Αττικής. Στον δεύτερο γύρο πέρασαν ο Π. Καλδής με 45,4% και ο Γ. Τσάκνης με 44,5%. Τρίτη ήταν η κ. Μ. Βενετίκου με 10,1%. Αντιπρυτάνεις εξελέγησαν οι Γρ. Πάντζιου, Ε. Παπαγεωργίου, Κ. Σγουρόπουλος, Ι. Καλδέλλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή