Συνελήφθησαν οι δραπέτες των φυλακών Αυλώνα

Συνελήφθησαν οι δραπέτες των φυλακών Αυλώνα

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης και ο δεύτερος 21χρονος δραπέτης στην περιοχή του Αυλώνα. 

Είχε προηγηθεί περίπου στις 2:15 το μεσημέρι στην Ομόνοια, από άνδρες των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, η σύλληψη του άλλου κρατούμενου που είχε επίσης δραπετεύσει χθες το βράδυ από τις φυλακές Αυλώνα.

Πρόκειται για τον 23χρονο Αλβανό δραπέτη, ο οποίος συνδέεται με την επονομαζόμενη «μαφία των φυλακών». 

Κατά την απόδρασή τους τραυμάτισαν στο πρόσωπο μια αστυνομικό, η οποία είχε πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό, όταν αντελήφθη το περιστατικό. 

Ο 23χρονος δραπέτης είχε προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό το 2017 για υπόθεση ναρκωτικών. Τον περασμένο Μάρτιο, κι ενώ είχε μεταφερθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών, ενεπλάκη στη δολοφονία 33χρονου κρατουμένου, για την οποία του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία και κρίθηκε εκ νέου προφυλακιστέος.  Ωστόσο, αντι να σταλεί σε φυλακές κλειστού τύπου, μεταφέρθηκε στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα, προκειμένου να παρακολουθεί μαθήματα. 

Παράλληλα, φέρεται να είχε ενεργό συμμετοχή στην επονομαζόμενη «μαφία των φυλακών», στην οποία, βάσει των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής, ηγετικό ρόλο είχε ο βαρυποινίτης Κλοντιάν Λεκοτσάι. 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή