Αλλαγή φρουράς στην ΕΛ.ΑΣ. με αιχμές από τον τέως αρχηγό

Αλλαγή φρουράς στην ΕΛ.ΑΣ. με αιχμές από τον τέως αρχηγό

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις της σχολής αξιωματικών, στην Αμυγδαλέζα, η τελετή ανάληψης καθηκόντων από τον νέο αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη. Χαιρετισμό απηύθυνε, όπως προβλέπεται, ο απερχόμενος αρχηγός του σώματος Αριστείδης Ανδρικόπουλος. Την 9η Ιουλίου, δύο μόλις ημέρες μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές, ο κ. Ανδρικόπουλος είχε υποχρεωθεί σε παραίτηση. Χθες, παρουσία του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο τέως πλέον αρχηγός έκανε ένα σύντομο απολογισμό της 37χρονης πορείας του στο σώμα αναφερόμενος στις βασικότερες δράσεις του κατά το διάστημα που διετέλεσε αρχηγός. Η μοναδική, διπλωματική αιχμή στην ομιλία του αφορούσε τον τρόπο απομάκρυνσής του από το τιμόνι της αστυνομίας. Μιλώντας συγκεκριμένα για την ολοκλήρωση της σταδιοδρομίας του είπε: «Η διαδρομή αυτή σήμερα και επίσημα λαμβάνει τέλος ακριβώς με τον τρόπο που γνωρίζετε όλοι».

O κ. Ανδρικόπουλος τόνισε ότι στόχος του ήταν η ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκεται κοντά στον πολίτη και γι’ αυτό επί των ημερών του η αστυνομία εκπόνησε και εφάρμοσε το πρόγραμμα εμφανούς αστυνόμευσης με κωδική ονομασία «Περσέας». «Πριν από ένα χρόνο από αυτό εδώ το βήμα, αναλαμβάνοντας την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας είχα δεσμευθεί απέναντι σε όλους ότι θα κατέβαλλα τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την προστασία του κοινωνικού αγαθού της ειρήνης και της ασφάλειας σε όλες τις περιοχές της χώρας.(…) Σήμερα, ένα χρόνο αργότερα, δεν μπορώ βεβαίως να ισχυριστώ πως ό,τι είχα φανταστεί και ό,τι είχα σχεδιάσει, ιδίως σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, έχουν γίνει πράξη. Ηταν πολύ λίγος ο χρόνος, αλλά σίγουρα μπήκαν οι βάσεις για όλα αυτά», τόνισε ο κ. Ανδρικόπουλος. Από τη πλευρά του, ο νέος αρχηγός Μιχάλης Καραμαλάκης ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του και περιέγραψε το όραμά του για την ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τους άμεσους στόχους του, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Στόχος μου είναι η αξιοποίηση και η ορθή διαχείριση με διαφανείς διαδικασίες τόσο των πόρων του τακτικού προϋπολογισμού όσο και των χρηματοδοτικών πηγών, γεγονός που θα δώσει νέα πνοή στην Ελληνική Αστυνομία». Το «παρών» στην τελετή έδωσε σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, πρώην αρχηγοί και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή