Αστυνομικοί κατηγορούνται για δωροληψία

Αστυνομικοί κατηγορούνται για δωροληψία

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος κατηγορούνται δύο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που υπηρετούσαν σε τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Αττικής. Συνελήφθησαν από στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, έπειτα από καταγγελία ιδιοκτήτη εταιρείας ανακύκλωσης εις βάρος τους. Κατηγορούνται ότι του ζήτησαν χρήματα, προκειμένου να τον απαλλάξουν από πρόστιμο δεκάδων χιλιάδων ευρώ που του επιβλήθηκε από την Επιθεώρηση Εργασίας. Είχε προηγηθεί έλεγχος από αστυνομικούς της ίδιας υπηρεσίας στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στα Μέγαρα, όπου είχαν εντοπιστεί 9 αλλοδαποί χωρίς «χαρτιά». Η έφοδος των αστυνομικών στην εταιρεία έγινε τη 19η Σεπτεμβρίου και ενώ ο επιχειρηματίας απουσίαζε στο εξωτερικό. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ ενημερώθηκε η Επιθεώρηση Εργασίας. Τέσσερις ημέρες αργότερα και ενώ είχε παρέλθει το αυτόφωρο, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας πήγε στην Αστυνομία και συνάντησε στο γραφείο του τον επικεφαλής του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης.

Ο τελευταίος φέρεται να του ζήτησε 10.000 ευρώ προκειμένου το πρόστιμο για καθέναν από τους αλλοδαπούς να μειωθεί από 10.500 σε 1.500 ευρώ. Την ίδια ημέρα ο καταγγέλλων συγκέντρωσε 3.120 ευρώ, τα οποία παρέδωσε στον αξιωματικό, αφού πρώτα ήλεγξε το κινητό του προκειμένου να βεβαιωθεί ότι δεν τον ηχογραφούσε. Τα εικοσιτετράωρα που ακολούθησαν, ο επιχειρηματίας ενημέρωσε τα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και σε συνεννόηση μαζί τους συμφώνησε σε νέο ραντεβού με τον αστυνομικό την 1η Οκτωβρίου, για να του καταβάλει το υπόλοιπο ποσό. Η συνάντηση συμφωνήθηκε για την 1η Οκτωβρίου και τα υπόλοιπα χρήματα της «μίζας» προσημειώθηκαν.

«Σε καθάρισα δεν θα γίνει τίποτα» φέρεται να είπε στον καταγγέλλοντα ο ένας από τους συλληφθέντες αστυνομικούς. «Πρόσεχε να μην μας εκθέσεις», συμπλήρωσε ο δεύτερος διωκόμενος αστυνομικός, που ήταν παρών στη συνάντηση. Μόλις ο επιχειρηματίας παρέδωσε τον φάκελο με τα χρήματα, οι «αδιάφθοροι» επενέβησαν και συνέλαβαν τους δύο αστυνομικούς. Στη θέα τους ο διοικητής του τμήματος είπε «την πάτησα», ενώ ο συγκατηγορούμενός του φώναξε «τι μου έκανες ρε αστυνόμε, όχι ρε αστυνόμε». Οι απολογίες των δύο είναι προγραμματισμένες για σήμερα. Ο συνήγορος του ενός, Γιάννης Γλύκας, επεσήμανε στην «Κ» ότι ο εντολέας του δεν ζημίωσε την υπηρεσία του, καθώς και δικογραφία σχηματίστηκε για την υπόθεση και ενημέρωσε την Επιθεώρηση Εργασίας, όπως προβλέπεται. Επιπλέον, εξέφρασε προβληματισμό για το γεγονός ότι καταγγέλλοντας τους αστυνομικούς που τον ήλεγξαν, ο επιχειρηματίας απαλλάσσεται από το πρόστιμο που του έχει επιβληθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή