Ο Ρώσος πρέσβης τίμησε τον ιδρυτή της Grecotel, Νίκο Δασκαλαντωνάκη

Ο Ρώσος πρέσβης τίμησε τον ιδρυτή της Grecotel, Νίκο Δασκαλαντωνάκη

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O τουρισμός δεν είναι μόνο η βαριά μας βιομηχανία αλλά –κυριολεκτικώς– και ο καλύτερός μας πρεσβευτής. Το μεσημέρι της Τρίτης, σε μια λαμπρή εκδήλωση στη ρωσική πρεσβεία, ο πρέσβης Αντρέι Μασλόφ τίμησε έναν άνθρωπο που έχει συμβάλει στη σύσφιγξη των ελληνορωσικών δεσμών με τον δικό του, συνεπή τρόπο. Πρόκειται για τον ιδρυτή του ομίλου Grecotel, Νίκο Δασκαλαντωνάκη, ο οποίος είναι επίτιμος πρόξενος της Ρωσίας στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα εδώ και 22 χρόνια. Για τη συνεισφορά του αυτή, στις 26 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε το διάταγμα της παρασημοφόρησής του με το Τάγμα Φιλίας, το οποίο αποτελεί μία από τις υψηλότερες κρατικές διακρίσεις της χώρας. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 4 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της μεγαλοπρεπέστατης δεξίωσης στο Κρεμλίνο, ο Πούτιν απένειμε το μετάλλιο στον πρόξενο.

Ο Ρώσος πρέσβης τίμησε τον ιδρυτή της Grecotel, Νίκο Δασκαλαντωνάκη-1

Ο Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης από την Grecotel (αριστερά) με τον Ζαχαρία Πορταλάκη.

Χθες, ανάμεσα σε δεκάδες Κρητικούς που είχαν ανεβεί στην πρωτεύουσα για την εκδήλωση και πολλούς Αθηναίους, ο Ρώσος πρέσβης τόνισε τα εξής: «Ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης  είναι ο παλαιότερος επίτιμος πρόξενος της νεότερης Ρωσίας στην Ελλάδα και το γεγονός ότι εκτελεί αυτά τα καθήκοντα με συνέπεια σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα, μας τιμά ιδιαιτέρως. Κατά το πέρασμα αυτών των χρόνων, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα εξελίχθηκαν στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για τους πολυάριθμους Ρώσους τουρίστες. Πάνω από 40% των συμπολιτών μας, που επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο, επιλέγει αυτά τα μέρη. Αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία και ταυτόχρονα μια μεγάλη ευθύνη (…) Δεν θα είναι υπερβολή να πω ότι ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς άλλους παράγοντες που ασχολούνται με τα ρωσοελληνικά δρώμενα. Εκτιμάμε την υποστήριξη που πάντα παρέχει ανιδιοτελώς στις διμερείς εκδηλώσεις, στη διάδοση της ρωσικής γλώσσας και του ρωσικού πολιτισμού στην Ελλάδα, τη σημαντική συνεισφορά του στη διαιώνιση της πλούσιας ιστορικής ρωσικής παρουσίας στην Κρήτη, που αποτελεί και την κοινή μας ιστορική κληρονομιά, με σημείο αναφοράς το προξενείο της Ρωσικής Αυτοκρατορίας στα Χανιά, τις ρωσικές δυνάμεις στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο της ειρηνευτικής αποστολής, το 1897-1909, και του κοινού μας αγώνα εναντίον του φασισμού και του ναζισμού κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», ενώ ο πρέσβης επαίνεσε και τους συνεργάτες του Νίκου Δασκαλαντωνάκη στα ξενοδοχεία του. Η αλήθεια είναι ότι στην εκδήλωση, οι κρητικές λιχουδιές που είχε ετοιμάσει η ομάδα της Grecotel στάθηκαν υπερήφανα στο ύψος της βότκας και του χαβιαριού.

Ο Ρώσος πρέσβης τίμησε τον ιδρυτή της Grecotel, Νίκο Δασκαλαντωνάκη-2

Π. Πικραμμένος, Ν. Χριστοδουλάκης, ο ομότιμος καθηγητής Ν. Παπαδογιωργάκης και ο ακαδημαϊκός Χ. Ρούσσος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή